Keep the blues alive!

header-afbeelding

Wil je kaarten reserveren?

Kaarten zijn te reserveren via ons mail adres. Geef ons het aantal kaarten door, inclusief uw naam. Dan liggen de kaarten klaar bij binnenkomst.

Steun ons en wordt donateur/vriend

Steun ons en wordt donateur van Blues Promotion Dongen. Voor 70 euro ben je verzekerd van 10 hoogwaardige bluesshows.

Nieuws en foto's op facebook

Blijf up to date! Altijd het laatste nieuws en foto's van Blues Promotion Dongen? Like onze pagina op Facebook!

12 mei 2019 – Sue Foley & Band in Dongen

12 mei 2019 – Sue Foley & Band in Dongen

Blues Promotion Dongen gaan hun 32ste seizoen afsluiten met zangeres/gitarist Sue Foley,’The Ice Queen’

Sue Foley is een meermaals bekroonde muzikant en behoort tot een van de betere roots en bluesartiesten de laatste dertig jaar. Ze is echt een drievoudig talent als componist, gitarist en vocalist. Zoals met veel bluesvrouwen uit het verleden heeft Sue Foley een lange geschiedenis van het uitdagen van conventies en is een positief rolmodel voor aspirant jonge vrouwelijke muzikanten. Haar nieuwe album, The Ice Queen waar Foley nu mee op tournee is, vertegenwoordigt de inzet voor haar werk en bewijst dat je een goede bluesartieste niet kan tegenhouden vooral niet als ze The Ice Queen is. Sue Foley werd op 29 maart, 1968 geboren in Ottowa, Ontario (Canada). Ze bleef haar gehele jeugd in Canada en leerde zich zelf gitaar spelen. Ze werd naar de blues getrokken door het luisteren naar …The Rolling Stones, (de functie van doorgeefluik vervullen deze hoogbejaarde rockers gelukkig al hun gehele loopbaan…) Op haar zestiende leeftijd speelde ze haar eerste concert en na haar studies richtte zij ‘The Sue Foley Band’ op en trok zo door Canada. Op haar 21ste trok ze, zoals zoveel muzikanten, naar music city Austin, TX. En nam voor Antones Records haar eerste album op “Young Girl Blues”. Ze won ook een ‘Juno Award’ voor haar album “Love Coming Down” en heeft ook al meer nominaties op zak. Sue Foley heeft het na zo’n acht albums wat rustiger aan gedaan, maar nu na zes jaar tekende ze een nieuw platencontract bij ‘Dixiefrog-Stony Plane Records en begin 2018 was de release van ‘The Ice Queen’. Op dit hevig rockende album kon Sue rekenen op de crème de la crème van de Texaanse blues en rock scéne. De opmerkelijkste zijn toch wel ZZ Top’er Billy Gibbons, Jimy Vaughan en Chris Layton (T-Birds) en Charlie Sexton (Bob Dylan). Deze namen zullen er in De Gouden Leeuw niet zijn, maar wel komt Sue Foley met haar Amerikaanse toerband, dat zijn bassist Leo Valvassori en Tom Bona op drums. Sue Foley heeft een volzoete en verleidelijke stem die associaties oproept met Bonnie Raitt en Susan Tedeschi. Ook bezit ze een soulvolle stem en soms een randje country met een ‘snik’.

Ook voor haar gitaarspel kunnen we de rode loper uitleggen voor Sue Foley die erg knap snarenwerk uit haar roze Paisley Fender Telecaster weet te toveren. Sue Foley mag dan The Ice Queen heten maar als ze haar gitaar laat spreken zal iedereen het warm krijgen. Een fantastisch slot zal deze dame zijn zoals er al meerdere dames het afgelopen seizoen gelogenstraft hebben dat goede blues allang geen mannenzaak meer is.

Zondag 12 mei 2019
Café-Zaal De Gouden Leeuw
st.Josephstraat 107 Dongen

Aanvang 16.30
Zaal open 16.00
Entree 15 euro.

www.suefoley.com