Keep the blues alive!

header-afbeelding

Wil je kaarten bestellen?

Kaarten zijn online te bestellen en te betalen via ons ticketsysteem. Klik op onderstaande button voor onze ticketshop.

Steun ons en wordt donateur/vriend

Steun ons en wordt donateur van Blues Promotion Dongen. Voor 80 euro ben je verzekerd van 10 hoogwaardige bluesshows.

Nieuws en foto's op facebook

Blijf up to date! Altijd het laatste nieuws en foto's van Blues Promotion Dongen? Like onze pagina op Facebook!

24 nov 2019 – The Texas Cannonballs in Dongen

24 nov 2019 – The Texas Cannonballs in Dongen

Blues Promotion Dongen presenteert de Texaanse roots band The Texas Cannonballs feat. Dave Herrero .

De blues bestaat uit vele soorten en maten, vooral de verschillende regio’s in de Verenigde Staten drukken er ieder hun eigen stempel op. Één van die grote stromingen is de Texas blues met zijn mix van country en rock’n roll en een focus op de sologitaar. En die Texas blues is in goede handen bij de uit Austin afkomstige The Texas Cannonballs.

De Texas Cannonballs zijn een all-star ensemble opgebouwd uit de crème d la crème van de Texas blues scene. De band heeft gedurende de jaren wel wat wisselingen gekend, maar de sound is onveranderd gebleven. Van de allereerste line-up is alleen nog zanger/gitarist Hector Watt actief bij de groep. Met zanger/gitarist Dave Herrero heeft de band een tweede frontman in haar gelederen.

Dave Herrero heeft in veel staten van de V.S. zijn reputatie opgebouwd, in Chicago speelde hij zowel met Buddy Guy, Jimmy Burns en Gary Clarke Jr. en in de band van Nikki Hill. Nu behoort Dave Herrero bij de elite van de Texaanse bluesgitaristen sinds hij zich weer gevestigd heeft in Austin. Op drums vinden we Johnny Benoit  die o.a. lang de drummer was bij o.a. Chris Duarte, Candey Kane en Lou Ann Barton. Op basgitaar Myke Rock hij heeft niet alleen zijn naam mee, maar geeft de band ook de ideale groove.

Kortom de collectieve bio van deze heren is zowel gevuld met obscure als spraakmakende namen maar het is de muziek die “deep in the heart of Texas” is geworteld. Het is een aanstekelijke rockende band zoals The  Fabulous Thunderbirds klonken op hun eerste albums.

The Texas Cannonballs  zullen de zaal van De Gouden Leeuw snel veranderen in een echte Texaanse roadhouse. Deze heren zijn echte R&R kannibalen met een vettig trekje, de cowboyhoed op en de Amerikaanse boots aan. The Texas Cannonballs  zijn het soort outfit dat Austin oorspronkelijk  zijn reputatie als een internationaal centrum gaf, als stad van de rock en de blues, in elk geval vóórdat de “ontwikkelaars” hun intrek namen.

Zondag 24 november a.s. 
Zaal Open 16.00 aanvang 16.30
Entree 15 euro.

Café-Zaal De Gouden Leeuw
st.Josephstraat 107 Dongen

www.daveherrero.com/texas-cannonballs

Bestel je ticket(s) online