18 maart 2018 – The Dynamite Blues Band

18 maart 2018 – The Dynamite Blues Band

Blues Promotion Dongen presenteert the Dynamite Blues Band

Oorspronkelijk is deze band ontstaan uit de as van Big Blind een Nederlands collectief dat ruige, rauwe harmonicablues bracht in de stijl van Lester Butler en zijn Thirteen, ontstond in 2013 de nieuwe band Dynamite Blues Band. De blueswereld onthaalde hun debuut ‘Shakedown & Boogie’ in 2014 heel goed en ze speelden op festivals als “Ribs & Blues” en het prestigieuse Rhythm & Blues Festival in Peer (B), ook kwamen ze in beeld bij “De Wereld Draait Door”.

Hun sound is wel enigszins gewijzigd, daar ze vroeger energie putten uit een soort van “angry young man” attitude en hun moddervette garagepunkblues de wereld in spuugden, heeft dit alles nu plaats gemaakt voor een meer gesofisticeerd geluid. De heren klinken volwassener en gevarieerder ook. Ze flirten meer met andere stijlen. Let wel, Wesley van Werhoven (zang / mondharmonca) JJ van Duijn (gitaren) Renzo van Leeuwen (basgitaar) en Niels Duindam (drums) gaan nog steeds als een razende te keer, maar hebben hun “woede” nu beter onder controle.

Ook live durven de dynamische heren experimenteren met andere stijlen. Het mag soms als eens wat luchtiger zijn en de swing zit er bijwijlen goed in. De nummers zijn grotendeels zelf bijeen gepend door de bandleden wat op zich ook al een verdienste is, want aan cover en tribute bands is er momenteel geen gebrek. Kortom voer voor wie houdt van een greasy and dirty sound met de smaakvolle ingrediënten van Blues, Rockabilly, Rock’n Roll en een Jazzy swing.

The Dynamite Blues Band is vakwerk door een goed geoliede muzikale trein die, eenmaal op stoom niet meer te stuiten valt.

Datum: Zondag 18 maart 2018

Locatie: http://www.goudenleeuwdongen.nl/

Deuren open: 16:00 uur
Aanvang:
16:30 uur
Entree:
10 euro

Website: http://www.dynamitebluesband.com/

Bekijk filmpjes op Youtube: Bekijk op Youtube

Bestel je ticket(s) online