18 maart 2018 – Errol Linton Band

18 maart 2018 – Errol Linton Band

Blues Promotion Dongen presenteert uit Engeland Errol Linton Band.

 Aan originaliteit ontbreekt het bij deze Britse harmonicavirtuoos niet, die zijn die zijn platen grotendeels bekostigde uit zijn busker performances in de Londonse metro, zoals dat ook nu het geval is met uitbrengen van zijn derde album ‘Mama Said’. Alhoewel geboren in Brixton, liggen zijn roots in Jamaica, waar zijn emigrerende ouders vandaan kwamen. Hij luisterde dan op de radio vooral naar hun muziek, naast de platen van Louis Jordan, Howlin’Wolf, Bob Marley, ska en New Orleans muziek.

Inmiddels speelt en zingt hij nu zelf al zo’n twintigtal jaren zowel in de ondergrondse als in clubs, zalen, festivals als in radio uitzendingen. Errol Linton was enkele malen te zien op de BBC .TV in het muziekprogramma van Jools Holland en hij was ook driemaal winnaar van ‘UK Blues Harmonica Player Of The Year’. Errol Linton draagt de erfenis van Sonny Boy Williams en Little Walter in de eenentwintigste eeuw hij draagt het genre naar voren door het combineren van 50’s Chicago blues met zachte Jamaicaanse reggea ritmes. Hij speelt eclectische Britse blues, maar met een knipoog naar Caribbean erfgoed. Harmonica wizzard Errol Linton was ook te zien in de BBC 2 documentaire ‘Two Generations Of The Blues’ naast Big Bill Broonzy in 1993. Dit jaar in januari kwam zijn nieuwe album ‘Packin’My Bags’ uit en hij komt met zijn vaste begeleiders op deze schijf, Adam Blake, gitaar,

Lance Rose, basgitaar, Petar Zivkovic, keyboards en Kenrick Rowe op drums. Van Errol Linton zijn de gevleugelde woorden ’blues is classic black music’ daarmee getuigend hoe sterk de blues verweven is met de geschiedenis van de zwarten en het wezen van hun muziek. De samenvoeging van reggae en blues is verrassend, maar het mag vreemd genoemd worden hoe lang het geduurd heeft dat deze twee genres elkaar gevonden hebben, terwijl zij samen geboren zijn uit de Atlantische slavenhandel en de Afrikaanse diaspora. En of de Errol Linton Band nu een instrumentaal speelt of een wervelende ‘boogie disease’ Errol een sterk reflecterende nummer zingt, steeds blijft deze unieke bluesartiest en songschrijver trouw aan zijn roots, namelijk die van een busker poëet die als geen ander weet hoe met een mix van harmonicablues en een reggae groove de aandacht van het publiek blijvend weet te boeien.

Datum: Zondag 18 maart 2018

Locatie: http://www.goudenleeuwdongen.nl/

Deuren open: 16:00 uur
Aanvang:
16:30 uur
Entree:
10 euro

Website: http://errollinton.com/

Beluister het laatste album op Spotify: 

Bestel je ticket(s) online