19 nov – Jj Thames & The Luca Giordano Band (U.S.A.- IT)

19 nov – Jj Thames & The Luca Giordano Band (U.S.A.- IT)

Blues Promotion Dongen presenteert  “Hurricane” Jj Thames uit de VS met de Italiaanse Luca Giordano Band.

Jj Thames is geen onbekende meer in Europa sinds ze in 2017 op het Belgische festival “Swing Wespelaar” het aanwezige publiek letterlijk van de sokken blies. Jj (Jennifer) komt uit Troy (Michigan) en woont nu in New Orleans …maar zoals zoveel muzikanten is ze in wezen een kosmopoliet, altijd onderweg om de blijde boodschap van de blues te verkondigen en dat aan beide zijde van de oceaan.

De veelkleurige mix van blues, soul en gospel heeft ze van overal waar die muzikale vormen ontstaan zijn, maar vooral uit het diepe zuiden van de VS. Het leverde haar de bijnaam “Mississippi Blues Diva” op. Maar daar liggen haar roots niet: ze groeide op in een arbeidersgezin onder de slagschaduw van de General Motors fabrieken.

Haar carrière begint dan ook in het grauwe Detroit, de bakermat van Tamla Motown.  Ze krijgt, gezien haar achtergrond, niets in de schoot geworpen. Maar talent komt wel bovendrijven. Ze volgt een klassieke en jazz opleiding, doet haar eerste podium ervaring op als ze amper achttien is en op haar twintigste is ze een volwaardige blueszangeres, een onvervalste “blues-shouting banshee” die met haar ongebreidelde, positieve energie het publiek inpakt. Ze begrijpt dat ze daar niet kan blijven en besluit, zo jong zo als ze is te verhuizen naar Jackson, hoofdstad van de staat Mississippi, waar ze op de podia staat met mensen die haar sterk beïnvloeden, monument Bobby “Blue” Bland in zijn nadagen, maar ook andere legendarische blues en soul zangers zoals Willie Clayton en Dennis LaSalle en de aanwezige gospelsingers drukken evenzeer hun stempel.

Maar Jj (Jennifer)  Thames is niet voor één gat te vangen, ze zingt bij en schrijft muziek voor muzikanten die schijnbaar heel ver van de blues staan of lijken te staan (want de blues is overal) Ze schrijft muziek voor  zowel reggea formaties als rock en punk bands waar ze soms zelfs mee toerde. Met het gevolg dat  fans van Jj Thames te vinden zijn in verschillende muzikale milieus, een zelden of nooit geziene diversiteit, maar vooral een bewijs van Jj’s capaciteiten.

Jennifer Thames mengt al deze stijlen en invloeden in een fantastisch muzikaal klankenpallet. Ze heeft het bepaald niet gemakkelijk gehad in haar leven, maar staat nu als een ware powerhouse op elk podium. De Italiaanse  gitarist Luca Giordano heeft de kneepjes van het vak in Chicago opgedaan waar hij een jaar heeft “stage” gelopen in de talloze clubs daar. Zij zijn nu voor de tweede maal de backin’ band voor Jj Thames in Europa, en zullen zich bepaald niet gedragen als een “begeleidingsband” maar deze geroutineerde band zal ook nadrukkelijk aanwezig zijn, zeg maar twee acts voor de prijs van één !!

Datum:
Zondag 19 november

Tijden:
Zaal open 16:00 uur
Aanvang 16:30 uur

Locatie:
Café-zaal De Gouden Leeuw St. Josephstraat 107 Dongen.

Tickets
Entree 15 euro

Bestel je ticket(s) online