26 sept 2021
The Bluesanovas (D) in Dongen

26 sept 2021
The Bluesanovas (D) in Dongen

Na een lange onvrijwillige stilte door een virus kan Blues Promotion Dongen hun 34ste seizoen hervatten en dat zal gedaan worden door de jong Duitse Rhythm & Blues formatie The Bluesanovas.

De Duitse stad Münster is voornamelijk bekend als de stad waar ooit belangrijke verdragen zijn gesloten, maar deze studentenstad kent ook een boeiende blues scene. Veel muzikanten die daar en ver daarbuiten opereren zijn hier ook bekende namen, Kai Strauss, Memo Gonzalez, Jimmy Reiter, Christian Rannenberg  zijn met hun bands ook grensoverschrijdend. The Bluesanovas werden al op jong leeftijd meegenomen in de Münster en Osnabrücker blues scene. Op de wekelijkse sessions in deze steden werden de jongens van de The Bluesanovas de fijne kneepjes van het vak bijgebracht. Amper 25 jaar jong en sommige met conservatorium als leerschool werden toen idolaat van de Afro-Amerikaanse muziek cultuur die ze op hun manier opnieuw uitvonden. In mei 2018 verraste ze met hun debuut cd “Bluesanova” juni 2019 overtroffen ze zichzelf met hun tweede album “Emergency Call For The Blues”. Bovendien werden ze in september 2019 “Winner Of The German Blues Challenge 2019”. Drummer Philipp Dreier en broer Nico Dreier als pianist, schelen elkaar twintig minuten in leeftijd, samen met bassist Nikolas Karowelicz leggen ze een ideaal tapijtje voor zanger/gitarist Filipe de la Torre en zanger/mondharmonicaspeler Ralf Heermann. 

https://youtu.be/9mS1A6ipbEI

Wanneer deze mannen de koppen bij elkaar kunnen houden is deze band een grote belofte voor de toekomst. Er zit een enorme creativiteit in dit jonge collectief. Hun liefde voor vintage materiaal is prominent aanwezig, met voornamelijk eigen gepende nummers, en slimme covers, met covers is niks mis, mits deze niet klakkeloos herkauwd worden maar die zijn bij deze heren in goede handen. Na een lange lockdown zullen de beentjes weer los moeten en dat zal niet meevallen na zo’n lange gedwongen quarantaine. Maar deze band zouden hiervoor al door de RIVM geadviseerd kunnen worden. Want hun grote troef is wel de variatie, er is straight old school rock’n roll, slow blues, strakke shuffles, snelle fifties rock en aanstekelijke ballads. De liefhebber weet genoeg; Rockhouse Party a pleasant time is guaranteed for all!


Datum:
Zondag 26 september a.s.

Tijden:
Aanvang 16.30
Zaal open 16.00

Locatie:
Café-zaal De Gouden Leeuw St. Josephstraat 107 Dongen.

Tickets
Entree 15 euro
In de voorverkoop via ticketkantoor voor €12,50


Links

www.bluesanovas.de

www.facebook.com/bluesanovas


Spotify

Bestel je ticket(s) online