3 april 2022 – Kai Straus & The Electric Blues All-Stars in De Gouden Leeuw

3 april 2022 – Kai Straus & The Electric Blues All-Stars in De Gouden Leeuw

Door persoonlijke omstandigheden heeft James Armstrong zijn Europese toer moeten stoppen. Als alternatief programma is Kai Strauss nu zijn vervanger Kai Straus & The Electric Blues All-Stars in De Gouden Leeuw.

Blues Promotion Dongen presenteert uit Duitsland Kai Straus & The Electric Blues All-Stars.

Zanger/gitarist Kai Straus (45) bij het horen van die naam gaan er ongetwijfeld veel bellen rinkelen bij de doorgewinterde bluesconcerten bezoeker. Jarenlang (22!) heeft hij zijn gitaarkunsten verleend aan de immens populaire band Memo Gonzalez & The Bluescasters. En na 22 jaar huwelijk wil een mens wel eens wat anders en heeft hij de navelstreng met Memo doorgeknipt. Kai wou zijn eigen”ding” gaan doen. Het idee broeide al geruime tijd om een tijdloos bluesalbum uit te brengen vol met kwaliteitsvolle blues, al dan niet met de hulp van bevriende muzikanten die hun strepen in het genre dik hebben verdiend. “Electric Blues”heette het werkstuk en kreeg veel positieve respons. Een opvolger liet niet lang op zich wachten en eind 2015 kwam zijn tweede solo album uit “Go By Feel”. En weer was het raak, het schijfje staat boordevol met hoogstaande blues, en tevens heeft hij nu zijn ideale bezetting gevonden om zijn ei te kunnen leggen.

Kai Straus heeft in zijn Bluescasters tijd in zowat all Europese landen en in de V.S. gespeeld de ervaring die hij toen allemaal opzoog, gaat zich nu uitbetalen in zijn shows. Zoals hij zelf bevestigd “een opnameproces kan heel leerrijk zijn en je kan je creativiteit de vrije loop laten, terwijl live net die andere magische momenten kan bevatten waarbij je één wordt met het publiek en alles in de goede plooi valt”. Dit zijn, zijn “partners in crime” Kevin DuVernay op bas, Alex Lex op drums, Mo Furhhop op toetsenen Thomas Feldmann op saxophone/mondharmonica.

Kai Straus is een uitstekende performer, en heeft met naast zijn eigen gepende nummers, zorgvuldig gekozen covers in zijn repertoire, en het is genieten van zijn authentieke gitaarspel dat diep geworteld is in de klassieke bluesstijlen.

Datum:
Zondag 3 april 2022

Tijden:
Aanvang 16.30
Zaal open 16.00

Locatie:
Café-zaal De Gouden Leeuw St. Josephstraat 107 Dongen.

Tickets
Entree 15 euro

Bestel je ticket(s) online