22 sept – Big Dave & The Dutchmen (B/NL)

22 sept – Big Dave & The Dutchmen (B/NL)

Big Dave & The Dutchmen is een nieuwe top bluesband opgericht in 2023. Big Dave Reniers (bekend van de Electric Kings+ Dizzy Dave Band) is een meester op de mondharmonica en een charismatische zanger en frontman. Hij neemt je mee op de nostalgische klanken van de blues uit de jaren ’50 en ’60. Wat deze band echt onderscheidt, is om hun blues-songs te brengen met gevoel en respect voor de oorsprong, zonder ze simpelweg te kopiëren.

De line-up bestaat verder uit gekende “cracks” in het genre. Roel Spanjers (Luther Allison, Smokey Wilson), zang en piano. Mischa den Haring  (T”99, Chunk Kings) op gitaren en zang, Darryl Ciggaar (Dry Riverbed Trio, Ian Siegal) op drums en zang, Dusty Ciggaar ( Ian Siegal, The Rhythm Chiefs) op basgitaar en zang. Elk lid van deze band draagt bij aan het unieke geluid van dit collectief ; soulvolle mondharmonica, ‘Down Home’ blues-piano, expressief gitaarwerk ondersteund door een strakke ritme-sectie.

Deze band klinkt naar de rauwe, rokerige clubs van de vroegere Chicago blues, waar de wiskey rijkelijk vloeide en de dag pas eindigde als de zon weer opkwam. Optredens van Big Dave & The Dutchmen tonen niet alleen individuele  virtuositeit, maar ook een onweerstaanbare ‘boogie’ en elke locatie weet te veranderen tot een ‘Smokin’Joint’!

Datum:
Zondag 22 september

Tijden:
Zaal open 16:00 uur
Aanvang 16:30 uur

Locatie:
Café-zaal De Gouden Leeuw St. Josephstraat 107 Dongen.

Tickets
Entree 17 euro

Website
https://www.facebook.com/BigDaveAndTheDutchmen

Bestel je ticket(s) online