26 jan – Chicago bluesman John Primer & Little Boogie Boy Bluesband (NL)in De Gouden Leeuw.

26 jan – Chicago bluesman John Primer & Little Boogie Boy Bluesband (NL)in De Gouden Leeuw.

Chicago bluesman John Primer & Little Boogie Boy Bluesband (NL)in De Gouden Leeuw.

Blues Promotion Dongen start 2025 met Chicago Bluesartiest, zanger/gitarist John Primer samen met de Nederlandse Little Boogie Boy Blues Band.

De traditie dat een nieuw jaar knallend wordt gestart zal ook voor het jaar 2025 het geval zijn, maar dit optreden zal geen schade of gewonden opleveren zoals we gewend zijn. John Primer is met zijn 79 jaar nog steeds een springlevende en veelgevraagde blues artiest. Hij bezit een palmares die indrukwekkend genoemd kan worden. John Primer’ s levensloop is vergelijkbaar met vele blues artiesten van Afro-Amerikaanse oorsprong, geboren in Mississippi en om de ellende te ontsnappen daar, vertrokken naar de opkomende industriesteden in Noord-Amerika waar beter betaald werk was en betere vooruitzichten dan in het zuiden. John Primer arriveerde in 1963, achttien jaar jong, met zijn “harmony guitar” in zijn hand, in Chicago. Op zondagen speelde hij voor tips in Maxwell Street waar hij zijn  muzikale helden ontmoette. Tien jaar later speelde hij elke avond van de week in de house band van Theresa’s met o.a. Sammy Lawhorn en Junior Wells. In 1980 kwam zijn jongensdroom uit toen hij door Muddy Waters

werd gevraagd als bandleider van zijn Legendary Blues Band. Dat bleef hij tot de dood van Muddy Waters in 1983. Dat was de start van zijn carrière als blues artiest en als frontman van zijn eigen bands die hem wereldwijd bekendheid opleverde. Met zijn kenmerkende hard en bijtende gitaarspel en zijn doorleefde stem is hij nog steeds een levende legende van de Chicago Blues.

John Primer heeft al enkele malen in De Gouden Leeuw gespeeld en die herinneringen zijn uniek. Hij is nu in Nederland voor een driedaagse toer georganiseerd door King Bee Music Agency die hun 25 jarig jubileum luister bijzetten op drie podia waar John Primer goede ervaringen heeft beleefd.

De Nederlandse Little Boogie Boy Blues Band o.l.v. Hein Meyer zullen zijn begeleiders zijn, en dat is een bekend weerzien, want zij waren al vaker de backing band van John Primer in Europa. Wij kunnen gerustgesteld zijn dat deze band voor juiste smering zorgt voor deze unieke Chicago Blues Legende!

Datum:
Zondag 26 januari

Tijden:
Zaal open 16:00 uur
Aanvang 16:30 uur

Locatie:
Café-zaal De Gouden Leeuw St. Josephstraat 107 Dongen.

Tickets
Entree 17 euro

Website
www.johnprimerblues.com

Bestel je ticket(s) online