01 apr 2018 – Omar Coleman Band – Eerste paasdag! – GECANCELLED

01 apr 2018 – Omar Coleman Band – Eerste paasdag! – GECANCELLED

Blues Promotion Dongen presenteert zanger/ mondharmonica speler Omar Coleman uit Chicago.

Programma 1 april wegens omstandigheden gecancelled, nieuwe datum wordt zondag 8 april, binnenkort meer hier over op onze website.

Harmonicavirtuoos Omar Coleman is geboren in 1973 in Chicago’s West Side en raakte er vrijwel meteen blootgesteld aan de blues en soulklanken van ondermeer Muddy Waters, O.V.Wright, Sam Cooke en Junior Wells. Maar met zijn slechts 45 jarige leeftijd is Omar Coleman ook iemand die de toekomst van de Chicagoblues helpt te definiëren. Aanvankelijk zag zijn beroepsleven er geheel anders uit, want Omar Coleman werkte in Terrel’s Afro Barber Shop waar hij tijdens de knip en scheerbeurten allerlei muziek klanken hoorde, maar beluisterde die niet intensief. Daar hoorde hij ook van alles van wat er onder de zon gebeurde. Gelukkig kwamen er ook veel bluesmuzikanten en zangers over de vloer. Deitra Farr was één van zijn klanten. Zij was het die hem aanmoedigde om naar de Blue Monday Night Jam’s in Buddy Guy’s Legend te gaan. Daar kreeg hij weer de ambitie om zijn mondharmonica weer serieuzer te gaan nemen.

Op zijn dertigste begon hij zelf voor een publiek te spelen. In de daaropvolgende jaren werd hij een gerespecteerd harmonicaspeler en nam ook hij ook als zanger plaats achter de microfoon. Al gauw beschouwden artiesten als Billy Branch en Sugar Blue hem als zijn pupil. In 2011 nodigde Sean Carney hem uit voor een Europese tour waar hij in dit gezelschap zeven landen aandeed. Samen nam hij met Sean Carney het knappe akoestische album ‘Very Lucky Man’ op. Nu is Omar Coleman in Europa om met zijn band ‘Born And Raised’ op Delmark Records zijn derde album te promoten. Op dit album zijn een verzameling van twaalf nummers uit eigen hand en twee covers.

Omar Coleman werd een harmonicavirtuoos met Junior Wells als   zijn belangrijkste invloed. Maar ook zijn stem kan veel stijlen aan, hij zelf verklaart dit doordat zijn moeder van de Mississippi Delta komt en als hij daar was voor o.a. familie aangelegenheden, absorbeerde hij alle stijlen die hij hoorde. Omar Coleman komt zijn toer hier afsluiten met een gedegen band, zanger/gitarist Tom Holland is hierin een opvallende naam, hij heeft naast zijn eigen band ook een reputatie als gitarist. Hij was ook de gitarist in de band van James Cotton de laatste zeven jaar voor zijn dood, en nam met hem ook diens laatste cd “Giant” op. Omar Coleman omringt zich altijd met uitstekende musici, maar de ster van de show is toch hij zelf. Hij heeft het vak geleerd in dienst van anderen, maar bewijst met, gewaardeerde hulp van gelijkgestemden, dat hij dat stadium ontgroeid is.

De toekomst van de Chicagoblues wordt hier geherdefinieerd, naast de stijlvolle bluessongs, ondergaan we heftige funk, magnifieke soul en opwindende rhythm & blues en dit alles in slechts één show!!

Deuren open: 21:30 uur
Aanvang:
22:00 uur
Entree:
10 euro

Website: http://www.omarcoleman.com/html/

Bestel je ticket(s) online