01 okt 2017 – Jeff Jensen Band – American Blues Artist

01 okt 2017 – Jeff Jensen Band – American Blues Artist

Blues Promotion Dongen presenteert Jeff Jensen Band uit Memphis TN.

Authentieke emotie in een excentrieke mix van Amerikaanse rootsmuziek, zo zou je een show van deze 35 jarige zanger/gitarist kunnen samenvatten. Op 18 jarige leeftijd verliet hij zijn geboortestad Portland OR om naar de stad te gaan die al meer dan honderd jaar de bakermat is van de westerse muziek, Memphis TN. Hier vandaan werd de soul, jazz, blues en rock over de gehele wereld gekatapuleerd. Niet alleen Elvis maar ook vele bluesmuzikanten trokken hier naar toe vanuit Mississippi om hier hun carriére een boost te geven ondersteund door de platenstudios Sun en Stax.

Ook Jeff Jenssen trok naar Memphis om hier zijn geluk te beproeven, als jonge gast had hij al gitaar leren spelen met als inspiratie de platencollectie van zijn ouders, veel rock uit de zestiger en zeventiger jaren. Zijn bijnaam is hier JJ en hij richt met Chris Sabie zijn eerste band op, hier doet hij ook mee aan The International Blues Challenge (IBC) na deze competitie wordt de Jeff Jensen Band gevormd.

Van 2005 tot 2009 treedt de band jaarlijks meer dan 200 keer op en neemt ze deel aan de 2005, 2006 & 2007 IBC’s. De band opent voor BB King tijdens zijn 80ste verjaardag tour. JJ toert nog steeds als Jeff Jensen Band en is ook vaak in Europa, nu alweer om zijn vierde schijf ‘Morose Elephant’ te promoten. Jeff Jensen is een bevlogen en gepassioneerde act, live gaat hij tot op de bodem ongeacht welk podium hij zich bevindt. De enorme emotionele kracht die deze band uitdraagt kan in eerste instantie overweldigend zijn maar al snel realiseer je dat het de passie is die de band wil delen met het publiek. Hem in één vakje duwen kan je niet en dat wil hij ook niet. ‘Wanneer een artiest zich overgeeft aan hokjes denken en leeft binnen de beperkingen van de opgekleefde labels, dan limiteert hij zijn eigen potentieel, ik beschouw het als mijn job om grenzen te verleggen en risico’s te nemen’.

Daarom zijn de shows van JJ een boeiend spektakel waarin alle Amerikaanse roots muziek de revue passeren. Het toont de diversiteit van Jeff Jensen zijn lyrische teksten en het meer dan top en glad gestreken gitaarwerk. Jeff durft zich kwetsbaar, organisch en eerlijk te tonen. Hij speelt bluesmuziek maar heeft daarin zijn eigen handelsmerk, hij wil een variatie aan stijlen spelen die zowel hem als het publiek op het scherp van de snede houdt.

Het is zo als Jeff Jensen al eens aangaf ‘we beginnen altijd zonder setlist we beginnen ergens mee en we zien wel waar het publiek ons naar toe brengt. Ons optreden zal geen cinema of kijkvertoning zijn ‘wait and see or hear’!

Deuren open: 16:00 uur
Aanvang:
16:30 uur
Entree:
10 euro

Website: http://www.jeffjensenband.com/

Youtube kanaal: https://www.youtube.com/user/Jeffsblues81

Luister op Spotify:

Bestel je ticket(s) online