03 sept 2017 – Big Ritch and the Blacksmith Company

03 sept 2017 – Big Ritch and the Blacksmith Company

Blues Promotion Dongen gaan hun 31ste bluesseizoen openen met Big Ritch and The Blacksmith Company uit De Peel.

Het is leuk om het seizoen te openen met een bluesband die slechts twee jaar bestaat, maar allemaal genoeg muzikale historie hebben om hun gezamenlijke passie te delen. Hun muzikale ervaring deden zij op in bands als The Generators en The Blues Crowns.

Zanger/mondharmonica speller Big Ritch aka Richard van Velzen heeft vnl. Bij The Generators een bak ervaring opgedaan en zijn inspiratie bij de grote harpspelers. Toen hij toe was aan een ander avontuur besloot hij zijn muzikanten dichter bij de deur in zijn woonplaats Someren te zoeken. Zijn voormalige buurjongen Paul Kolenberg met een verleden uit de rock’n roll en een gigant op zijn contrabass, voldeed volledig aan zijn eisen. Uit Meijel kwam Guus Hendriks, al een naam als versterkersdokter, als gitarist. Deze zorgde weer voor de komst van slagwerkdocent Johan van Lanen op drums uiteraard en op piano Joost Janssen. Big Ritch had zijn gedroomde band bij elkaar. De band werd The Blacksmith Company genoemd omdat de smederij van Paul Kolenberg de ontmoetingsruimte is.

De band zoekt zijn heil in 50’sen 60’s style Blues waar de mondharmonica kan excelleren, muziek van Kim Wilson, Rick Estrin, James Harman, Little Walter wordt er gespeeld maar zeker hun eigen repertoire is een opvallende factor. Big Ritch is een voortreffelijke mondharmoncicaspeler met een prima strot, samen met zijn opzwepende band zorgt hij voor de juiste ambiance. Op alle gebied is het ‘back to basics’ hun blues wordt puur in een haast authentische stijl geserveerd, de muziek wordt van alle franje ontdaan en uitgekleed tot de ruwe bolster. Het ‘less is more’ principe dat is het handelsmerk van deze band maar wel ‘Blues With A Feeling’.

Deuren open: 16:00 uur
Aanvang:
17:00 uur
Entree:
10 euro

Website: http://www.bigritch.nl/

Wordt vriend op Facebook: https://www.facebook.com/bigritchandtheblacksmithcompany/

Bestel je ticket(s) online