06 mei 2018 – The Corey Dennison Band

06 mei 2018 – The Corey Dennison Band

Blues Promotion Dongen gaan hun 31ste seizoen afsluiten met The Corey Dennison Band uit de blueshoofdstad Chicago.

Pure Chicagoblues met feeling, passie én soul zo kunnen we de muziek van deze jonge band wel samenvatten. Deze blanke dertigers spelen authentieke Chicagoblues met een eigenzinnige soul en funktwist. Dit gezelschap werd in 2016 ontdekt door het Belgische bluesmagazine, Back To The Roots,

de recensent van dit blad vertoeft elk jaar op het Chicagobluesfestival, en zoals hij omschreef ‘ik werd onmiddellijk omver geblazen tijdens het optreden van The Corey Dennison Band’. Het blad nam zelf het initiatief om deze gasten voor een kort tourneetje naar België te laten komen. Dat was in het najaar van 2017 en hun Europees debuut bleef niet zonder gevolgen. Ook hier sloegen die optredens in als een bom. Het Moulin Blues Festival besloot om deze band exclusief uit te nodigen voor hun editie van 2018.

Maar er zou nog ruimte zijn voor één show extra, deze mogelijkheid was voor Blues Promotion Dongen! Een buitenkans, die met alle voorziene handen werd aangepakt. En hebben zo een unieke afsluiter van hun seizoen. Een ding is zeker de blues heeft dergelijke artiesten nodig in de brandhaarden van het genre om de toorts van de blues brandend te houden.

En dat is aan zanger/gitarist Cory Dennison wel toevertrouwd. Vreemd genoeg is hij geboren in Tennessee een staat wat toch vnl. de voedingsbodem van de country is. Maar bij zijn ouders thuis werd toch meer Motown en de klassieke rockgroepen gedraaid, maar wat waren zij toch ook stapel op Elvis Presley. Via de eerste platen van Elvis ontdekte hij de blues en toen hij van een oom een plaat kreeg van Howlin’Wolf  veranderde dat zijn leven voorgoed. Corey kreeg zijn eerste gitaar plussen lessen toen hij zes jaar was, dus de bagage, die hij opdeed tijdens zijn lessen en later zijn intensieve investeringen om tot zijn huidige niveau te komen, werd gestoken in de blues. Hij verhuisde naar Chicago en deed veel ervaring op als sideman bij Carl Weathersby. Vormde in 2013 zijn eigen formatie, en tekende een contract bij Delmark Records. Dit dwong hij af niet alleen omdat hij de blues kan spelen en zingen, maar ook de aanverwante stijlen. Corey Dennison had zich ontwikkeld als een blueskunstenaar en dat is meer dan een bluesvertolker. En omdat hij uit Tennessee kwam en veel muzikale invloeden kreeg, speelt hij vanuit een breed muzikaal perspectief. Ook zijn band met Gerry Hundt op gitaar en bassist Aaron Withttier en drummer Joel Bear zijn uit dat hout gesneden. Corey Dennison’ stem is gemaakt voor vele stijlen Afro-Amerikaanse muziek, en hij is de zwartste blanke gitarist die nu in Chicago huis houdt.

Zijn boodschap is, ik wil wat ik mee kreeg van mijn fantastische leermeesters levend houden, en prijs me gelukkig dat ik dit bijna elke avond kan doen op elk podium wereldwijd.

Deuren open: 16:00 uur
Aanvang: 16:30 uur
Entree: 10 euro

Website: http://www.coreydennisonband.com/

Wordt vriend op Facebook: https://www.facebook.com/CoreyDennisonMusic/

Bestel je ticket(s) online