08 april 2018 – B.B. & The Blues Shacks (D)

08 april 2018 – B.B. & The Blues Shacks (D)

Blues Promotion Dongen presenteert de Duitse bluesformatie B.B.& The Blues Shacks.

 Dat bluesmuziek mondiaal is geworden bewijst deze Duitse band al bijna dertig jaar. Het is geen vaststaand feit meer dat de beste blues uit de V.S. komt. Bluesmuziek heeft zich mede door de rock’n roll en de rhythm & blues groepen uit de zestiger jaren, in Europa een geheel eigen plaats verworven.

Dat heeft als gevolg dat zowat elk ‘beschaafd’ land een eigen blues-scene kent met hun eigen blues helden. Ook Duitsland kent een bloeiende blues-scene, er zijn zelfs veel zwarte blues artiesten die zich permanent daar gevestigd hebben. B.B.& The Blues Shacks wordt dikwijls beschouwd als de beste bluesband van hun land, maar dat predicaat is deze band inmiddels ontstegen. Want de formatie van de gebroeders Michael en Adreas Arlt groeiden uit tot Europese topklasse inmiddels. Met de release van hun twaalfde album en een indrukwekkende giglijst heeft deze band haar sporen wel achtergelaten. Ze waren ze niet alleen in zowat elk Europees land, maar ze maakten ook de sier in Chicago, Los Angeles en Moskou, Australië en Zuid Afrika. Met hun eigenwijze mix van blues en soul citeren zij niet alleen de groten als B.B.King en Little Milton, maar steken dit ook in nieuw en goedpassend jasje. In hun bijna dertig jaar bestaan is de stek achter het slagwerk het meest vacant geweest en is er slechts éénmaal sprake geweest van de wisseling van de wacht aangaande bassist en toetsenist. Een uiterst hecht clubje kun je wel stellen, wellicht zit daar dan ook de kracht van deze band. Hun stijl is echter niet altijd hetzelfde gebleven naast hun evidente blues sound is er meer ruimte voor soul en R&B ingekomen.

Ook op hun nieuwste album “Reservation Blues’ met twaalf zelf gepende nummers is het een komen en gaan van veel stijlen blues, en laten daarbij horen dat zij niet onderdoen voor hun collega’s aan de overkant van de grote plas. The Blues Shacks bestaan uit zanger/mondharmonicaspeler Michael Arlt en gitarist Adreas Arlt, contrabassist Henning Hauerken, drums, Andre Werkmeister en op piano/orgel Fabian Fritz. Deze band doet nu voor de derde maal Dongen aan en daar zijn alle reden voor, maar de belangrijkste is ze klinken als een goed geoliede Duitse machine !

Deuren open: 16:00 uur
Aanvang:
16:30 uur
Entree:
10 euro

Website: http://www.bluesshacks.com/

Wordt vriend op Facebook: https://www.facebook.com/BBTBS/

Bestel je ticket(s) online