GECANCELD – 12 dec 2021 The Detonics in de Gouden Leeuw

GECANCELD – 12 dec 2021 The Detonics in de Gouden Leeuw

The Detonics in Dongen. Blues Promotion Dongen gaan 2021 afsluiten met The Detonics met een rockende en swingende Xmas Bluesparty.

The Detonics

Ze acteren alweer zo’n zes jaar samen, ongeveer in 2015 besloten leden van de bands The Chicago Hotrods, The Radical Roosters het roer om te gooien en om samen verder te gaan als Detonics.

Hun stijl gaat meer richting West Coast georiënteerde blues onder de bezielende leiding van frontman Kars van Nus. Of ze nooit iets anders gedaan hebben worden soul, boogiewoogie, blues, country en rhythm & blues samengesmolten tot een uitermate prettig luistergoed. Het bleek een prima beslissing te zijn geweest ook omdat eigen werk meer de ruimte kreeg. Drie albums werden succesvol uitgebracht “ Same Old Story ”, “ Raise Your Bet ” en “Live Evidence” van een live optreden op radio NPO 2  Het werd ook passen en meten in hun toerschema de grote festivals als Ribs & Blues, Bluesfestival Peer (B), Moulin Blues, Culembourg Blues Festival maar ook Duitsland, Roemenië en De Azoren moesten daar ook tussen.

Deze populariteit was ook te danken dat The Detonics in 2016 ook The Dutch Blues Challenge wonnen, deze prijs bracht hun ook internationale naam omdat ze toen ook deelnamen aan The International Blues Challenge in Memphis, Tennessee. Daar tussen een prijs pakken was een tandje te hoog, maar de ervaring en contacten waren minstens zo waardevol. Enkele wijzigingen ondergingen The Detonics wel maar de intentie en het spelenthousiasme leden daar niet onder.

Leadgitarist Raymond Nijenhuis, basgitarist Wifred Pieters, drummer Mathijs Roks,  piano en hammond, Raymond De Nijs en zanger/mondharmonicaspeler Kars van Nus.  Naar verluidt ontleende de band zijn naam aan een miniscuul vuurwapen dat de dames in vroege jaren op een geheime plaats droegen om zich te beschermen tegen al te opdringerige heren in de nachtclubs waar zij werkzaam waren. Deze Detonics schieten niet met scherp, maar zorgen wel voor knallende Xmas Bluesparty en willen alleen maar meer blueszieltjes winnen.

Website: https://www.detonics.nl/


Datum:
Zondag 12 december a.s.

Tijden:
Aanvang 16.30
Zaal open 15.30

Locatie:
Café-zaal De Gouden Leeuw St. Josephstraat 107 Dongen.

Tickets
Entree 15 euro

Bestel je ticket(s) online