13 feb 2018 – Fat Tuesday Party

13 feb 2018 – Fat Tuesday Party

Fat Tuesday Party in Dongen.

In het zuiden van de V.S. is “ The Fat Tuesday” een fenomeen tijdens de carnaval, nog even loos gaan met een biertje, vet eten en stevige muziek. Fat Tuesday is de benaming voor de finaledag, van de carnaval vóór er gevast gaat worden. Nog even alles laten vieren en lol maken.

Ook in Dongen in De Gouden Leeuw is dit inmiddels een traditie, en veel mensen besteden hun laatste centen of munten dan ook dinsdag namiddag als afsluiter van de carnaval, tijdens deze bluesjam. Evenals vorige jaren staat alles weer onder de bezielende leiding van Bart Kamp, en hij heeft weer een interessante line up samengesteld .

De muzikanten komen allemaal uit verschillende hoeken. Ze brengen allemaal hun specifieke bagage mee, genieten een enorme vrijheid en toch gaat dat alles matchen. Het is beslist géén session vooraf wordt besproken wat ieder gaat brengen.

De basisband bestaat uiteraard uit bassist Bart Kamp, op drums Frank Duindam en op Hammond/piano Govert van der Kolm. Uit de V.S. is aanwezig zangeres Kat Riggins. Zij is één van de gasten in de theatershow ‘Keeps The Blues Alive’ van Johan Derksen  die momenteel door Nederland toert. Deze innemende zangeres wordt ook wel ‘The Baby Doll Of The Blues’genoemd. Kat Riggins is een bluesy strongstress met een flair van een rockstar en een  hip hop heartbeat.

Uit Engeland is te gast zanger/gitarist Danny Giles deze jonge bluesrocker is een waanzinnige act. Zanger/gitarist Little Boogie Boy alias voor Hein Meier is al jaren lang een pur sang bluesman een vakkundige gitarist en een innemende performer. Ook uit Nederland maar inmiddels ook internationaal een naam is zanger/mondharmonica virtuoos Big Pete. Kortom weer een uitgelezen gezelschap voor een muzikale happening. Kom wel of niet gekostumeerd en dompel je in dit bluesfeest. Carnaval kan ook met rootsmuziek beleefd worden.

Deuren open: 15:00 uur
Aanvang:
16:00 uur
Entree:
GRATIS

Bestel je ticket(s) online