13 mrt 2022 – Julian Sas

13 mrt 2022 – Julian Sas

Blues Promotion Dongen presenteert Julian Sas Band

Het is alweer zo’n 25 jaar geleden dat Julian Sas met een klap in de vaderlandse blueswereld landde. En dat is voor hem niet zonder gevolgen gebleven. Sindsdien verschenen op regelmatige basis uitstekende studio- en live-albums en toerde hij onvermoeibaar door Nederland en Europa. Waren zijn albums altijd al van een uitzonderlijke klasse, Julian Sas en zijn bandmaten zijn op het podium absoluut op zijn best.

De afgelopen noodgedwongen stilte was voor Julian Sas een zware opgave, maar vooral het verlies van zijn bassist Fotis Anagnostou was voor hem en zijn bandleden een emotionele tijd. Tijdens de lange lockdown heeft Julian Sas aan een nieuw album gewerkt waar hij ook het verlies van zijn bandlid in kwijt kon. Het is een dubbele cd set geworden of een gelimiteerde drie LP set. “Electracoustic”. Vanaf 4 maart is de daaraan verbonden toer van start gegaan.

De gitaarvirtuoos raakte betoverd toen hij op zestienjarige leeftijd voor het eerst de kunsten van Rory Gallagher en Jimi Hendrix aanhoorde. De gitarist was zelfs zo onder de indruk van zijn helden, dat hij zijn eerste gitaar aanschafte en dag en nacht aan het repeteren sloeg. Sas zal waarschijnlijk nooit het success behalen van voorgenoemde legendes, maar hij drijft wel voort op de passie van het genre. En hij heeft wel een status opgebouwd in de lage landen die zeker indrukwekkend kan zijn. En na meer dan 25 jaar en de release van zijn 17e album (!) kan er toch wel van een status gesproken worden.

Julian Sas is niet te stoppen en is voornamelijk een podiumbeest dat hoor je in zijn energieke bluesrock met de felle gitaarrifs, maar ook ingetogen ballads waar de soul van afdruipt. Maar blues is geen muziek voor zielepoten en werkt uitermate louterend zeker bij deze Gelderse snarenatleet werkt het niet anders als bij zijn vaste secondanten: Lars-Erik van Elzakker op drums, Edwin van Huik op basgitaar. Zij zullen er weer vol gas tegen aan gaan, kamerbreed gestoffeerde blues en boogie zullen zoals verwacht kan worden de hoofdmoot zijn. Puur vakwerk uit Nederland dus, al zal Julian Sas nooit zijn wortels uit de rock veronachtzamen. Gelukkig zorgde het luisteren naar bluesmuzikanten als Muddy Waters en Rory Gallagher voor de ommekeer, maar wel barstens van vitaliteit en integer tot op het bot.


Datum:
Zondag 13 maart 2022

Tijden:
Aanvang 16.30
Zaal open 16.00

Locatie:
Café-zaal De Gouden Leeuw St. Josephstraat 107 Dongen.

Tickets
Entree 15 euro

Bestel je ticket(s) online