14 april Boogie Beasts (B) in De Gouden Leeuw

14 april Boogie Beasts (B) in De Gouden Leeuw

Blues Promotion Dongen presenteert Boogie Beasts uit België. Deze band is de ideale symbiose tussen Vlaams en Waals talent die ontstond in 2011 tijdens een jamsessie in een bluescafé in Leuven. Deze heren tappen uit een geheel ander “bluesvat” dan wat de gemiddelde bluesliefhebber gewend is. Deze vier-mans formatie weten  het standaard blues-format regelmatig een gezonde schop te geven. Gitarist-zanger Jan Jaspers, gitarist -zanger Patrick Louis, harmonica, Fabian Bennardo, drums Gert Servaes, dat zijn de namen, de band heeft geen bassist in hun gelederen, om de authentieke sound te behouden.

Live maakten zij al furore op Moulin Blues Festival, Paaspop, Zwarte Cross, R&B Festival Peer (B) Swing Wespelaar (B) en Waterpop. De liveoptredens van dit vierkoppig “bluesmonster” zijn ijzersterk. In de studio produceerden zij drie albums en tien singles. Veel studio-uren hebben ze echter daarbij niet doorgebracht, dikwijls stonden de recorders al aan als er ingespeeld werd, alles gewoon analoog en in één take opgenomen, dank zij de ervaring van hun vele liveoptredens was dit mogelijk. Ze hebben veel inspiratie gehaald uit de vroegere Chicago Blues helden als John Lee Hooker, Little Walter en van de Fat Possum sound met blueskanonnen als T-Model Ford, Burnside, Kimbrough, en The Black Keys. Nieuw is het allemaal niet maar er zit ook geen houdbaarheidsdatum op, dit is van alle tijden. Dirty beats, hypnotiserende slide, huilende mondharmonica met lekker veel fuzz kun je verwachten van deze formatie.. Met aanstekelijke energie zetten deze heren een uiterst smerige doch onweerstaanbare sound neer.

Live is het of ze door de duivel bezeten zijn, doe zeker niet uw beste kostuum tijdens hun optreden, want dit is moddervette in gruis en slijk gedrenkte “garagepunk blues boogie!

Datum:
Zondag 14 april

Tijden:
Zaal open 16:00 uur
Aanvang 16:30 uur

Locatie:
Café-zaal De Gouden Leeuw St. Josephstraat 107 Dongen.

Tickets
Entree 15 euro

Facebook
https://www.facebook.com/boogiebeasts/

Bestel je ticket(s) online