15 sept 2019 – Stevie Nimmo Trio in Dongen

15 sept 2019 – Stevie Nimmo Trio in Dongen

Blues Promotion Dongen presenteert Stevie Nimmo Trio uit Schotland.

Zanger/gitarist Stevie Nimmo is genoegzaam bekend als de helft van The Nimmo Brothers. Samen met zijn broer Alan is hij één van de beste bluesrock acts van dit moment. Deze broers zijn beide zo begiftigd van talent dat ze wel ieder apart hun eigen weg op moesten. Hun ‘Nimmo’s Bros’ moesten er zo vaak voor wijken dat werd besloten om dit zo te houden, af en toe doen de broers nog samen optreden in hun hometown Glasgow.

De gevolgen beleven niet uit zowel Alan als Stevie zijn een ware hit aan het bluesfront.

Maar in 2009 sloeg het noodlot toe er werd een keelkanker ontdekt bij Stevie met een groot gevaar dat hij daarbij ook zijn stem zou verliezen, hierdoor werd alles opzij gezet om na de urgente operatie weer volledig te kunnen herstellen. Gedurende die periode focuste hij zich meer op zijn muziek als songwriter en hij verwerkte heel dat proces in een aantal songs.

Stevie nam daarna een solo album op in Austin ‘The Wynds Of Live’ .Het was eigenlijk geen plan omdat te gaan doen , was zijn reactie hierop, ‘maar als je iets voelt van binnen waar je ellendig van bent of heel gelukkig dan moet je dat eruit laten’. Echter Stevie werd door meer noodlot achtervolgd, enkele jaren geleden liep hij een gecompliceerde armbreuk op tijdens een val met zijn mountainbike  wat hem bijna twee jaar uit de roulatie haalde.

Nu is Stevie weer helemaal hersteld en dat heeft hem zoveel energie en inspiratie gegeven dat hij van zijn muzikale vrienden, Mat Beable als bassist en Craig Bacon op drums zijn onvoorwaardelijke steun krijgt om zijn enorme creatieve capaciteiten bot te laten vieren.

Verlost van al die tegenslagen barst hij nu helemaal van de ambitie vol met die typische sound die Stevie Nimmo zo eigen is. Het streven om een zo breed mogelijk spectrum van stijlen als rock, blues,country en akoestisch samen te laten vloeien is kenmerkend in zijn shows. Groot van stuk, stevig gebouwd en gezegend met een imposante strot en mede door zijn meer dan twintig jaar ervaring als muzikant is zijn Stevie Nimmo Trio weer een onvergetelijke live ervaring!

Zondag 15 september a.s.
Zaal open 16.00 aanvang 16.30. Entree 15 euro.

Café-Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen.

Bestel je ticket(s) online