17 april 2022 – Atomics 44’s (U.S.A.) in Dongen

17 april 2022 – Atomics 44’s (U.S.A.) in Dongen


Blues Promotion Dongen presenteert blues uit de metropool Los Angeles Atomics 44’s.

Het is een uitspraak van de legendarische gitarist Kid Ramos (T-Birds) ‘ deze band is dermate gemeen dat een ratelslang, die de band gebeten heeft, daar zo van slag af is, dat hij/zij daarna overlijdt. En daar is geen woord latijn bij dit is eigentijdse grote stads blues uit de metropool L.A. En er valt veel te genieten bij deze blues/roots superband die ontstond tijdens het pandemische non-actief toen zwaargewichten gitarist Johnny Main ( The 44’s ) en mondharmonicaspeler Eric Von Herzen ( Walter Trout en The Atomatic Road Kings) de lat hoger legden en hun krachten bundelden. Twee bands werden één: The Atomics 44’s werden geboren.

Het is ook de moeite waard om de line up van de band in detail door te nemen ze hebben ook de legendarische drummer Gary Ferguson ( Etta James/ Gary Moore !) bassist Bil Stuve ( The Mighty Flyers). Het is een indrukwekkende lijstje en een bewijs van het respect die de sterrenkracht van Johnny Main & Eric Von Herzen op tafel brengen. Sindsdien heeft deze “hardst werkende bluesband” zowel kracht als momentum verzameld culminerend op hun vorig jaar uitgebrachte album “The Atomatic 44’s Vol.1”

Het is een spannende collectie van hedendaagse blues als je je maar kunt wensen.

Hierop negen zelfgeschreven nummers die zich allemaal bewegen in het grijze gebied wat Americana wordt genoemd maar vooral ook live zich vertaald naar vet en smerig rockende blues. Het is een hommage aan de originele blues vertolkers maar wel met een moderne eigentijdse blik voor de toekomst van de blues. Live brengen The Atomics 44’s hoogwaardige elektrische blues dat vol zit met retrospectieve aanwijzingen die nog steeds fris en eigentijds klinken vooral in de handen van zo’n bekwame set muzikanten.


Datum:
Zondag 17 april (eerste Paasdag) 2022

Tijden:
Aanvang 22:00 uur
Zaal open 21:00 uur

Locatie:
Café-zaal De Gouden Leeuw St. Josephstraat 107 Dongen.

Tickets
Entree 15 euro

Facebook band
https://www.facebook.com/The44sBand

Bestel je ticket(s) online