17 dec – Big Pete Bluesband (NL-B)

17 dec – Big Pete Bluesband (NL-B)

Blues Promotion Dongen presenteert zanger-mondharmonicaspeler Big Pete met enkele verassingen in zijn begeleiding, o.a. Roel Spanjers op de toetsen en drummer Willie ”Wuff” Maze (B) van de legendarische The Electric Kings.

Pieter “ Big Pete “ van der Pluijm zanger/mondharmonicaspelerheeft veel inspiratie opgedaan

bij de oude bluesartiesten, en later door de jongere en modernere mondharmonicaspelers, echter zijn grootste inspiratie bron was de in 1998 overleden Lester Butler, de charismatische frontman van The Red Devils en later “13” .

Pieter was eerder actief in diverse rock bands, als gitarist, maar toen hij in aanraking kwam met de muziek van Lester Butler was hij helemaal om. Hij hing zijn gitaar in de wilgen, en begon een passie te ontwikkelen voor de mondharmonica.

Hij bleek een groot talent te hebben voor de “Mississippi saxophone”, zijn eerste schreden zette hij met de band The Strikes. Maar zijn echte doorbraak kwam toen hij op zijn 23ste jaar gevraagd werd door enkele oud bandleden van The Red Devils  om deel te nemen aan de tour met The Lester Butler Tribute Band

Het project werd met veel succes en goede kritieken overgoten, dit bleek de juiste opstap naar een

internationale carrière. Hij kreeg een platen contract in de V.S. bij het gerenommeerde Delta Groove Records. Hij nam daar het album “Choice Cuts” op en dat was een schot in de roos, mede ook omdat de grote jongens van dit label participeerden op dit album, kreeg dit album een groot bereik.

Big Pete komt niet met zijn huidige band The Original Strikes naar Dongen, maar  hij komt nu met een “ deluxe” formatie afzetten. Als toetsenist-zang zal niemand minder dan Roel Spanjers,  (Normaal, Ricky Koole, Frédérique Spigt, JW Roy) aanwezig zijn. Als drummer zal Willie “wuff” Maze van  de partij zijn van de legendarische The Electric Kings,  gitarist Sander Kooiman en bassist Roelof Klijn completeren deze topformatie.

Allemaalvolbloedmuzikanten alles is perfect in harmonie en Big Pete krijgt alle ruimte op zijn bluesharp en geven hem de juiste lading in deze “ hardcore blues “ dit is blues dat huilt, schuurt en rockt. De blues man,  dit is de blues !!

Datum:
Zondag 17 december

Tijden:
Zaal open 16:00 uur
Aanvang 16:30 uur

Locatie:
Café-zaal De Gouden Leeuw St. Josephstraat 107 Dongen.

Tickets
Entree 15 euro

Bestel je ticket(s) online