17 feb 2019 – Nathan James Band & The Dry Riverbed Trio in Dongen

17 feb 2019 – Nathan James Band & The Dry Riverbed Trio in Dongen

lues Promotion Dongen presenteert twee acts die met beide benen geworteld zijn in de Amerikaanse rootsmuziek. Uit de V.S. zal Nathan James Band daarvoor garant samen met The Dry Riverbed Trio (NL)

Ondanks hun piepjonge leeftijd zijn de leden van The Dry Riverbed Trio gepokt en gemazzeld als muzikant.

Zanger/ gitarist  Dusty Ciggaar drummer Daryll Ciggaar en drummer Ronald Tilgenkamp hadden al een reputatie opgebouwd met hun ‘The Rhythm Chiefs’. Toen de befaamde Engelse Ian Siegal hen ontmoette tijdens een festival en later wegens een handblessure zijn gitaar niet kon bespelen, was gitarist Dusty Ciggaar zijn reddende engel. Hij maakte toen zo’n indruk dat Siegal besloot om de gehele band als zijn backin’band in te lijven. En dat zijn ze nog steeds, maar daarnaast steken ze al hun muzikale passie in hun eigen repertoire met hun Dry Riverbed Trio. Deze drie jongemannen uit Dordtrecht spelen een mix van passievolle en authentieke rockabilly blues uit de jaren 50’en 60’. De drie bandleden mogen dan nog jong zijn maar aan gebrek aan ervaring ontbreekt het hun zeker niet. Dusty Ciggaar bewees al vroeg dat hij een onmetelijk gitaartalent is, hij mixt blues, rhythm & blues, country, rock’a billy en rock ’n roll of het de gewoonste zaak van de wereld is. Hun rootsrock en rock’a billy is nu al gerijpt als een goede whisky in een eikenhoutenvat.

Nathan James Band
De originaliteit bij Nathan James ligt gespreid over zijn geschakeerde oorspronkelijkheid, zijn interpretaties van de blues en de zelf vervaardigde instrumenten waarvan een soort vitalisme uitgaat als van gulzige levensvreugde. Blijkbaar is geen enkel instrument veilig voor hem, want als een echte voodoomeester transformeert hij die in geheel iets aparts. Altijd volgt hij zijn eigen weg , waarbij hijzelf de trend zet. Nathan James heeft zijn eigen muzikale indentiteit  weggezet, met zijn unieke instrumenten en muzikale oplossingen.

Al meer dan twintig jaar is de succesformule van Nathan James, een zelfgebouwde wasbordgitaar, een stompox van oude planken en dan pure en heerlijke rootsmuziek spelen. Doordat hij vanaf jongs af aan zich zelf moest opleiden ontstond zo een eigengereide sound. En dat bleef niet onopgemerkt bij de grotere namen toen, het was  de internationale blues veteraan James Harman himself die hem al op negentienjarige leeftijd inlijfde in zijn band. Maar daar bleef het niet bij, Slim Harpo, Johnny Dyer, Ben Hernandez en nog wat meer namen maakten gebruik van zijn talenten en waren voor Nathan James belangrijke leer processen. Nu is virtuositeit niet alles, want vooral in dit genre moet je in staat zijn om de bezoeker in het hart te raken. Nathan’s trio heeft dat geluid ontwikkeld waarbij veelzijdigheid troef is, waarbij zijn stem ook bepalend is.

Het is nu voor de derde maal dat Nathan James Dongen aandoet, eenmaal in de band van James Harman en eenmaal als duo met Franco Limido. En ook dit weerzien wordt weer iets om naar uit te kijken Nathan James slaagt er moeiteloos in om de blues-spirit eigen te maken zonder daarbij aan muzikale verbeeldingskracht in te leveren.

Zondag 17 februari 2019 Aanvang 16.30 Zaal open 16.00

Café-Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen. 

Entree 15 euro.

Facebook Dry Riverbed trio: www.facebook.com/dryrivertrio 

Website Nathan James: https://www.nathandjames.com/

Bestel je ticket(s) online