20 okt 2019 – Eugene ’Hideaway’ Bridges in Dongen

20 okt 2019 – Eugene ’Hideaway’ Bridges in Dongen

Blues Promotion Dongen presenteert uit New Orleans Eugene ‘Hideaway’ Bridges.

Zo’n veertien jaar geleden was Eugene’Hideaway’Bridges ook als eens te gast in Dongen, hij had toen een cd uitgebracht “A Man Without Home” een zeer toepasselijke titel, Bridges is n.l. een nomadische muzikant. Hij brengt zijn leven door op de weg, zijn huis is waar zijn volgend optreden plaats vindt. Elk jaar is dat van uit Amerika, door Europa, Australië en Nieuw Zeeland met veel stops onderweg.

Geboren in 1963 als zoon van de bluesgitarist “ Hideaway” Slim, als vierde uit een gezin van vijf kinderen.Al vanaf zijn vijfde levensjaar,speelde hij met zijn vader in Louisiana samen met zijn broers als gospelgroep onder de naam The Bridges Brothers. Op zijn dertiende was hij actief in de vele talenten shows daar.Hij formeerde toen zijn eerste R&B band The Five Stars.

https://youtu.be/6T01wXrzJ2Y

Op zijn zestiende verhuist  Eugene naar Texas waar hij ging dienen bij de luchtmacht. Hij speelde daar drie jaar bij The Air Force Band. Daarna sloot hij zich aan als zanger-gitarist bij The Mighty Clouds Of Joy. Na deze periode verhuisde hij naar Houston, waar hij de kost verdiende bij drie bands die hij runde, in zowel gospel, blues en r&b muziek.

Maar Eugene Bridges was het honkvaste beu, en vertrok alleen naar Europa, in Parijs werd hij opgemerkt door Big Joe Turner, en die bood hem een plaats in zijn Memphis Blues Caravan aan als zanger-sologitarist. Na twee jaar echter besloot hij dat het tijd werd om zijn carrière meer gestalte te geven, ging terug naar de V.S. en formeerde daar The Eugene ‘Hideaway’ Bridges Band.

Hij heeft inmiddels een uitgebreide rijke discografie (14) en kan putten uit een groot reservoir van songs dat was een goede reden om vorig jaar een live cd uit te brengen “Live In Tallahassee”. Hierop is Eugene ‘Hideaway’ Bridges op zijn best met zijn krachtstroom bluesgitaar en bronstige rootsy stem. Een show van hem is een gevarieerd feest vol met blues, rock, soul en gospel die zijn veelzijdigheid als performer goed voor het licht brengt en nooit verveelt.

Het swampt, het veegt en het zuigt met weinig ontzag voor de duivel, bedrogen echtgenotes en de onvermijdelijke alcoholtest, de weg naar huis is dan van latere zorg….

Wie globetrotter Eugene ’Hideaway’ Bridges nog niet kent pakt nu zijn kans.

Zondag 20 oktober a.s.
Aanvang 16.30 Zaal open 16.00
Entree 15 euro


Café-zaal De Gouden Leeuw  st.Josephstraat 107 Dongen

www.bluearmadillo.com/eugene-hideaway-bridges-artist.html

Bestel je ticket(s) online