Gecanceld- 21 nov 2021 – Tad Robinson & Trudy Lynn

Gecanceld- 21 nov 2021 – Tad Robinson & Trudy Lynn

Tad Robinson & Trudy Lynn

Blues Promotion Dongen presenteert een spectaculaire Blues & Soul Summit met de zanger/ mondharmonicaspeler  Tad Robinson en soul/blues, R&B zangeres Trudy Lynn.

Zanger/ mondharmonicaspeler Tad Robinson werd geboren in New York City (1956) waar hij opgroeide en studeerde aan The Indiana University School Of Music. Tijdens zijn studie was hij actief in de muziek en was frontman in The Hesitation Bluesband. In 1983 verhuisde hij naar Chicago waar hij spoedig werd ingelijfd bij Dave Specter & The Bluebirds als zanger en bluesharpspeler. Zijn interesse voor soul deed hij in zijn jeugd op toen de Motown Stax succesvolle jaren kende. Tad Robinson ging half de negentiger jaren voor zijn eigen carrière en bracht zijn eerste plaat uit, er zouden er nog vele volgen. Net voor het wereldwijde virus rond ging nam hij in 2019 “Real Street” op voor Severn Records op met hierop een prachtige mix van Memphis Soul en Chicago Blues. Vele nominaties en prijzen heeft Tad Robinson al opgehaald gedurende zijn loopbaan, voornamelijk te danken aan zijn unieke composities, mondharmonicaspel en vooral zijn mooie lenige stem.

Trudy Lynn is geboren in Houston, Texas(1947) als Lee Audrey Nelms maar haar artiestennaam Trudy Lynn nam ze aan toen ze in de zestiger jaren professioneel ging zingen bij Albert Collins en later bij Charles Green.  In de zeventiger jaren opende Trudy shows van Ike & Tina Turner en toen kon ze haar uitvalsbasis Houston uitbreiden naar andere staten en vervolgens overzee. In 2018 kwam haar 12e album uit “Blues Keep  Knockin’ “ vanwege het wereldwijde virus kon zij dit veelzijdige album niet promoten. Trudy Lynn is powerhouse op een podium haar stem is rauw en doorleefd en ze weet elke song naar haar hand te zetten. Je kan haar zonder twijfel een oude rot noemen, en net als haar voorbeelden Koko Taylor en Etta James houdt ze haar emotie niet verborgen. Trudy Lynn is live alles wat een  Rhtyhm & Blues zangeres moet hebben en laat moeiteloos al die  huidige “r&b zangeressen moeiteloos achter zich, met haar energieke live optredens.  

Uiteraard gaan Tad Robinson en Trudy Lynn altijd met een adequate band ‘on the road’,  Het zal een veelzijdige blues & soul summit zijn met deze twee ras vertolkers. Deze muzikale hoogmis zal pieken en kolken en je moet wel een echte diehard “muziekontkenner” zijn om niet bekeerd te kunnen worden.


Datum:
Zondag 21 november a.s.

Tijden:
Aanvang 16.30
Zaal open 16.00

Locatie:
Café-zaal De Gouden Leeuw St. Josephstraat 107 Dongen.

Tickets
Entree 15 euro

Bestel je ticket(s) online