23 dec 2018 – T 99 en The Goon Mat & Lord Bernardo in Dongen

23 dec 2018 – T 99 en The Goon Mat & Lord Bernardo in Dongen

Blues Promotion Dongen presenteert het garagebluesrock duo The Goon Mat & Lord Bernardo(B) en het Amsterdamse rootsrocktrio T 99.

The Goon Mat & Lord Bernardo (B).
Het is een internationaal geheel, ze zitten op een Zwitsers platenlabel, achter The Goon Mat & Lord Bernardo zitten twee Belgen, hun producer is niemand minder dan de Amerikaan Jim Daimond als bassist van The Dirtbombs bekend, als producer ook voor The White Stripes. The Goon Mat alias Matthias Dalle speelt de gitaar rauw weet voor de drumpartijen te zorgen en zingt eveneens. Lord Bernardo heet eigenlijk Fabian Bernardo speelt de bluesharmonica en verzorgt de achtergrond vocalen. De perfecte muzikant wordt niet nagestreefd wel om er een rauw bluesy spektakel van te maken. Het geluid van Elmore James wordt flink vermengd met de sound van Iggy Pop en zijn Stooges de boogie van John Lee Hooker wordt ondergedompeld in een rauwe fuzzboogie. Kortom garageblues en voodoo boogies medogenloos, maar vooral smerig.

Facebook: https://www.facebook.com/thegoonmatandlordbenardo/

T-99
T-99, de onverwoestbare driemanstank van de Nederlandse rootsrock is terug. Deze Amsterdamse formatie was nooit echt weg natuurlijk, maar na de pauze die de band inlaste in 2010- na vier kloeke albums, 600 succesvolle optredens in binnen en buitenland, tv en radioshows over de halve planneet was het even welletjes. Zanger/gitarist Mischa den Haring, drums/zang Martin de Ruiter en bassist Donné la Fontaine zijn muzikale zwervers met een hang naar het buitenissige. Niet voor niets werden de heren ooit gevraagd om de tune voor Tony Chocolonely’s ‘slaafvrije chocolade’ campagne te verzorgen.T-99 staat niet alleen meer voor blues maar, laat ook andere invloeden toe in hun primaire muziek, zoals surf, snikkende country, vuige rock’n roll en schuimende soulkrakers. Niet alleen is hun muziek veelzijdig maar ook met allerhande instrumenten als mandoline, ukelele, emmers maakten menig concertzaal volslagen gek. Gelukkig krijgt de voortzetting van T-99 nu eindelijk een reikhalzend vervolg. Het resultaat van hun opgepoetste samenwerking klinkt weer vertrouwd als vanouds. Een degelijke en frisse mengeling van psychedelische rauwe woestijnrock blues en rhythm & blues die staat als een flatgebouw. Ze zijn ook hier met hun nieuwe album Bedlam! Waarop ze weer een beetje verder gaan en klinkt T-99 nog gemener als voorheen en leverden alweer een prachtig eigenzinnig en uniek document af. Van deze plaat raak je in extase, maar vooral ook live krijg je een stoot adrenaline en gaat je hart sneller kloppen, wordt je vrolijk en uitgelaten kortom Bedlam! maar dat komt er ook dan van als je drie bloedfanatieke rasrockers bij elkaar zet.

Website: http://www.t-99.com/

Facebook: https://www.facebook.com/T99music/

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCPfIogT5hmZYXe333Lhzi7A

Zondag 23 december a.s.


Aanvang 16.30
Zaal open 16.00

Café-Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen.
Entree 10 euro

Bestel je ticket(s) online