23 sept 2018 – The Blues Caravan 2018

23 sept 2018 – The Blues Caravan 2018

Blues Promotion Dongen presenteert The Blues Caravan 2018, met o.a. Bernard Allison (U.S.A.) en Vanja Sky (HR) en Mike Zito (U.S.A.).

Het gerenommeerde Duitse platenlabel “RUF Records” presenteert ieder jaar de zogenaamde Blues Caravan een wisselend collectief met een mix van aanstormend talent en gevestigde namen. Artiesten als Laurence Jones, Ina Forsman, Ana Popovic kregen bij dit project wereldwijde faam.

Mike Zito: de eerste grote naam in dit ensemble. Zito (1970) zanger/gitarist is een gevestigde naam in de Amerikaanse blues en rootsmuziek. Hij was ook de oprichter van de bluesrock- supergroep Royal Southern Brotherhood met daarin o.a. Devon Allman, zoon van Allman Brothers zanger Greg Allman. Een ware muzikale dynastie want ook slide gitaar virtuoos Derek Trucks was gelieerd aan de leden van deze band. In diezelfde Royal Southern Brotherhood zat ook Cyril Neville van o.a. The Meters en The Neville Brothers. Mike Zito zal waarschijnlijk veel putten uit zijn laatste album ‘First Class Life. Op dit album een terug keer naar de waarde aard van Mike Zito, de blues, maar dan in een nogal volumineus jasje anno 2018.

Vanja Sky: zangeres/gitarist uit Zagreb, Kroatië is een nieuwkomer in de stal van Ruf Records, een vriendelijke jonge dame (24) die de nodige elegantie aan dit gezelschap toevoegt. Maar pas op schijn bedriegt deze dame laat haar gitaar scheuren en kraken waarbij je veelvuldig aan Stevie Ray Vaughan moet denken. Geen wonder ook als je weet dat hij één van haar inspiratiebronnen is naast Albert King en Rory Galagher. Haar debuut album is dan ook genoemd naar een nummer van laatstgenoemde ‘Bad Penny”.Vanja Sky is bepaald geen muurbloempje en zal zeker niet ten onder gaan tussen het geweld van de andere leden van deze Blues Caravan 2018 editie.

Bernard Allison: zag het levenslicht in 1965 in Chicago als zoon van de vermaarde bluesgitarist Luther Allison. Het moge duidelijk zijn dat hij de blues met de paplepel kreeg ingegoten. Als jochie ontmoette hij al de grote namen als Muddy Waters e.d. Op zijn achttiende vergezelde hij al zijn vader op het Chicago Blues festival. Hij belandde toen ook in de band van Koko Taylor, naast zijn eigen band. Onlangs kwam zijn veertiende album uit op Ruf Records ‘Let It Go” Maar vooral live heeft Bernard Allison een reputatie opgebouwd die gerust zeer spectaculair genoemd kan worden. Hij schuwt ook geen andere genres, en bezoekt alle uithoeken van de zwarte muziek, waarmee hij aantoont hoe breed en gevarieerd het muzikale spectrum van de blues kan zijn.

De begeleiders van al dit moois zullen zijn, op basgitaar Roger Inniss o.a. (Laurence Jones) en op drums Yonrico Scott o.a.( RSB en Dereck Trucks).

Het zal dus een revue worden waarin elk lid van dit gezelschap het achterste van hun tong zullen laten zien, als slot zullen ze gezamenlijk nog een ‘big finish’doen.

De Heeren van Dongen, st.Josephstraat 187 Dongen (éénmalig)

Zondag 23 september a.s. Entree 15 euro.

Aanvang 16.30 Zaal open 16.00 .

Bestel je ticket(s) online