24 mrt – Little Roger & The Houserockers (U.K.-D)

24 mrt – Little Roger & The Houserockers (U.K.-D)

Roger C. Wade is bij de Britse burgelijke stand vooral bekend als Roger C.Wade maar niet als een uiterst getalenteerd mondharmonicaspeler. Zijn vrouw Marion Wade staat hem niet alléén in het dagelijks leven bij als steun en toeverlaat, maar ook muzikaal staat ze hem bij aangezien ze piano speelt in manlief zijn band.

Verder bestaat deze band uit drie gerenommeerde Duitse muzikanten te weten T-Man Michalke op gitaar, Stephan ”Roffi ” Roffman  op basgitaar en op drums Micha Maass.

Met deze drie Duitse leden zou het eigenlijk theoretisch gezien een Duitse band zijn. Maar geloof me als ik beweer dat het geluid van deze formatie in de verste verte niet neigt naar iets wat van onze oostelijke buren zou kunnen komen.

Neen, de sound van Roger C. Wade & The Houserockers lijkt zo uit één of andere bar in Memphis of Chicago te schallen en dat hebben ze geheel aan zich zelf te danken.

Alles klopt als een bus in deze band, eerste klas Chicago blues uit de vijftiger jaren en jumpende West-Coast blues en tearjerkende ballades dat is wat je mag  verwachten van deze band.

Met als frontman Roger C.Wade die met zijn charisma en verschroeiende mondharmonica voor een positief geladen sfeer zorgt. Maar ook vocaal staat  Roger zijn mannetje en samen met zijn Houserockers spelen ze de rhythm and blues zoals zijn “grootmoeder” ze maakte. Zijn eigen nummers zijn natuurlijk schatplichtig aan de oude mondharmonica meesters, maar Little Roger bezit wel degelijk voldoende eigen stijl om het geheel boeiend en variërend te houden.

Datum:
Zondag 24 maart

Tijden:
Zaal open 16:00 uur
Aanvang 16:30 uur

Locatie:
Café-zaal De Gouden Leeuw St. Josephstraat 107 Dongen.

Tickets
Entree 15 euro

Website
https://www.rogerwade.de/ & https://www.facebook.com/rogerwademusic

Bestel je ticket(s) online