24 nov 2019 – Johnny Mars

24 nov 2019 – Johnny Mars

Blues Promotion Dongen presenteert de Amerikaanse zanger/ mondharmonicaspeler Johnny Mars uit de Verenigde Staten met The One World Bluesband als zijn begeleiders.

De hardcore bluesfans zullen merken dat er een belangrijke blues wind zal gaan waaien boven De Gouden Leeuw. Want op de agenda van Blues Promotion Dongen prijkt de befaamde harmonica reus Johnny Mars  samen met zijn Europese toer band The One World Bluesband.  Geboren in 1942 in Laurens, South Carolina verhuisde mondharmonicaspeler en singer-songwriter naar New York City omdat daar meer kansen en mogelijkheden lagen voor jonge zwarte muzikanten als in het arme zuiden toen. Nadat hij was afgestudeerd op de middelbare school scharrelde hij zijn kostje in het clubcircuit met zijn mondharmonica en aanstekelijke zang. Met zijn eerste band “The Trainriders” nam hij toen voor ‘Mercury Records” zijn eerste album op. Johnny Mars trok in de zestiger jaren naar California vooral ook omdat je als muzikant daar moest zijn. Veel muziekstijlen ontstonden daar en ook voor bluesmuzikanten was het een ideale tijd toen. Hij vond er zijn grote liefde en vormde daar ook zijn band “The Last Mile”. Hij deelde daar ook het podium met Magic Sam, Earl Hooker, Carlos Santana, B.B.King en Jessie Fuller.

In 1972 ging hij samen met zijn vrouw  naar Engeland en maakte natuurlijk snel contact in de bluesclubs in London.

Hij name er zelfs zijn eerste Europese album op “Blues From Mars”. Johnny Mars was bij meerdere projecten betrokken in Engeland en uiteraard toerde hij ook in andere Europese landen. In 1984 was hij te zien in het bekende programma op de Duitse tv ‘Ohne Filter” is ook op dvd uitgebracht. Johnny Mars ging toen alleen nog naar de V.S. om te spelen, hij besloot in Engeland te blijven met zijn gezin. Hij doet daar naast zijn optredens ook veel projecten op scholen om jonge mensen enthousiast te maken voor de mondharmonica wat hem inspireerde voor de cd “Dare To Dream, Aim To Achieve”. Zijn laatste project was “Johnny Mars and Stars” om teenagers aan te moedigen bluesmuziek te spelen en zelf songs te leren schrijven. Johnny Mars is een harpsucker eerste klas en zal samen met zijn The One World Bluesband  klinken als de soundtrack voor een vintage bluesparty.  Mars’ adequate harpfrasering is haast de essentie van Little Walter sound, maar alleen om te laten horen waar Johnny Mars de mosterd haalt.

Zondag 24 november a.s. 
Zaal Open 16.00 aanvang 16.30
Entree 15 euro.

Café-Zaal De Gouden Leeuw
st.Josephstraat 107 Dongen

http://www.johnnymars.com/

Bestel je ticket(s) online