25 aug 2019 – Sean Webster Band in Dongen

25 aug 2019 – Sean Webster Band in Dongen

Blues Promotion Dongen gaan hun 33ste seizoen beginnen met de uit Engeland afkomstige zanger/gitarist Sean Webster  die een promotie toer start voor zijn nieuwste live album’Three Nights Live’.

Sean Webster is inmiddels geen onbekende naam meer in de Nederlandse blues-scene, de Brit is al vaak hier in de lage landen geweest en is nog steeds een graag geziene bluesartiest. Sean Webster is een inspirerende gitarist en zanger met een grote reputatie in de Britse blues en bluesrock scene. In 2004 bracht Sean Webster  zijn eerste album uit “Coming Long Time” . Het album werd vooral in Engeland goed onthaald en opende deuren voor een platencontract. Vooral het fijne gitaarwerk van Sean, dat een combinatie is van vele invloedrijke gitaristen werd bejubbeld. Het Britse bluesmagazine, Blues Matters, beschreef dit album als een echte parel. Sean Webster is ook opgenomen in de nieuwe theatertoer’ The Sound Of The Blues & Americana” van Johan Derksen. Het begon allemaal toen hij als 14 jarig jongetje in aanraking kwam met gitaarmuziek door een vriendje van school. Sean werd onmiddellijk gegrepen door het instrument en hij begon zoveel mogelijk te investeren in zijn gitaar, door te luisteren naar bluesgiganten als ‘the Kings’ (Freddy, B.B. Albert) Gary Moore, Mark Knopfler  en de uiteindelijke reden om zijn gitaarlessen serieuzer te nemen Eric Clapton.  Muziek werd vanaf dat moment voor Sean zijn belangrijkste focus in zijn leven. Na een jaar of vijf had hij uiteindelijk zijn Sean Webster Band.  Zijn opmerkelijk talent resulteerde in veel optredens in Engeland, de V.S. en op het vasteland hier. Ook deed hij live sessies voor BBC radio 2.

Sean Webster bracht ondertussen zes albums uit en één EP. Nu brengt hij zijn onlangs uitgebrachte live album ‘Three Nights Live’ mee. Ook op dit veelzijdige album komt Sean Webster weer helemaal uit de verf, het klinkt misschien wel cliché maar op dit album heeft Sean letterlijk iets voor iedereen,  het bevat zowel mainstream nummers, blues, ballads en hevig rockende songs. Ook de vakpers schreef  al lierende recensies over dit album. Want vooral  live is Sean Webster   een sensatie en maakt hij alle superlatieven die over hem zijn uitgestort helemaal waar. De dynamiek van zijn optredens is uniek van subtiel vingerwerk naar een scheurende gitaar, altijd met veel gevoel en virtuositeit.

Zondag 25 augustus a.s.
Zaal open 16.00 Aanvang 16.30. Entrée 15 euro.

Café-Zaal De Gouden Leeuw st. Josephstraat 107 Dongen.

https://www.seanwebsterband.com/

Bestel je ticket(s) online