25 feb 2018 – Cripplin Snake Bluesband & Fat Harry & The Fuzzy Licks.

25 feb 2018 – Cripplin Snake Bluesband & Fat Harry & The Fuzzy Licks.

Een ‘Double Dutch’ Blues Show in Dongen.

Blues Promotion Dongen presenteert een ‘double bill’ met twee bluesformaties Cripplin Snake Bluesband uit Breda en uit Rotterdam Fat Harry & The Fuzzy Licks.

Deze twee bands hebben allebei recht van spreken niet alleen door het feit dat deze bands al geruime tijd bestaan, maar vooral door hun passie voor het genre, en de kwaliteit die ze allebei herbergen.

Cripplin Snake Bluesband zijn ontstaan uit twee vorige bluesbands en nu al zo’n vijftien jaar onder hun huidige naam. De leden zijn allemaal gepokt en gemazzeld in het clubcircuit en hebben een staat van dienst opgebouwd inmiddels. Opvallendste naam is ongetwijfeld bassist Cyriel Havermans. In de zestiger jaren deed hij zich gelden bij o.a Peter & The Beats en The Heralds uit Breda. Later ging hij optreden met Thijs van Leer, die toen met hem en Jan Akkerman en Pierre van de Linden de band Focus formeerde. Ook de andere leden hebben historie bij zich, toetsenist Willem van der Schoof o.a. (Eelco Gelling Band) drummer Roel Bisschop (Magic Frankie) gitarist Stef Smit en zanger/ mondharmonicaspeler Willem Scholten hebben samen een imposante carrière opgebouwd in voorgaande bluesbands en hun klik samen is befaamd en vanzelfsprekend. Hun repertoire is breed de voorkeur gaat uit naar bluesharp grootheden als Paul Butterfield, Kim Wilson, ook veel blanke blues als John Mayall en The Cream zijn inspiratiebronnen. Al deze heren zijn opgegroeid in de rijke zestiger en zeventiger jaren en het zal niet vreemd klinken dat daar veel uit geput zal worden. Maar dat mag niet erg genoemd worden.

Fat Harry & The Fuzzy Licks uit Rotterdam hebben minder historie als voornoemde band maar gezien hun leeftijd is dat niet verwonderingwekkend. Contemporary Blues is waarschijnlijk een goede omschrijving van dit vijftal. Hun sound laat zich niet rangschikken onder een bepaalde categorie. Soms klinkt er funk of harde soul om uiteindelijk weer uit terug te komen bij the old school blues. De naam Fat Harry slaat zeker niet op zijn postuur integendeel zelfs, maar wel op zijn vettige gitaarsound.

Zanger/gitarist Fat Harry (Harold van Dorth) is de drijvende kracht hier, hij verlaat regelmatig Rotterdam om in Chicago in de bluesclubs aldaar te spelen. Dat is niet onopgemerkt gebleven bij de lokale artiesten daar, dat is ook de reden dat Fat Harry nogal eens gevraagd wordt als openings of begeleidings band als een van die artiesten een Europese tour plannen. Zo deden zij al tours met, Joe Louis Walker, Preston Shannon, Rip Lee Pryor en Lurrie Bell. Ook werd samengewerkt met John Primer, Craig Horton, Tail Dragger en Chick Rodgers.

Maar dit is leuk om mee te maken, dit mag niet ten koste gaan ten koste van hun eigen smoelwerk, neen deze ervaringen zorgen voor hun gevarieerde repertoire en voor de benodigde podium ervaring. Fat Harry & The Fuzzy Licks is een band waar de grote namen in de blues graag op kunnen bouwen en terugvallen, maar als deze band zelf putten uit het zwarte Amerikaanse erfgoed krijgen we een zeer gevarieerde show, met eigentijdse en ‘old school’ blues, funk, gospel, en soul.

Deuren open: 16:00 uur
Aanvang:
16:30 uur
Entree:
10 euro

Website: www.fatharry.nl

Wordt vriend op Facebook: https://www.facebook.com/cripplinsnakebluesband/

Bestel je ticket(s) online