25 nov 2018 – King King

25 nov 2018 – King King

Blues Promotion Dongen presenteert uit Schotland, winnaars van drie Awards, Best British Bluesband, Best Songwriter, Best Blues Album 2018: KING KING o. l. v. Alan Nimmo.

———

Belangrijk!

De voorverkoop voor het optreden van KING KING op 25 november a.s. is gestopt, er zijn geen kaarten meer verkrijgbaar in de voorverkoop. Wel zullen op de dag zelf nog enkele kaarten verkrijgbaar zijn.

———

KING KING is het gepassioneerde project van Alan Nimmo, de wederhelft van de The Nimmo Brothers. Samen met zijn broer Stevie Nimmo behoren zij tot de bluesexponenten van de huidige bluesrock-beweging in de U.K.

Al sinds 2010 spreidt Alan Nimmo zijn vleugels vooral uit met KING KING. Boven genoemde Awards werden verdiend met het hun vijfde album Exile & Grace gemixt door Chris Sheldon o.a. (Foo Fighters), hierop laten zij weerzien dat ze nog steeds relevant zijn en zorgvuldig de problemen in de huidige wereld aan het licht kunnen brengen. Maar ook is dit album weer boordevol met aanstekelijke rockblues, classic rock, kloppende funky ritmes en reflecterende ballads.

Alan Nimmo schaart zich- overigens met zijn broer Stevie Nimmo- in het rijtje van grootheden als Paul Rodgers, Frankie Miller, Phil Lynott en Rory Gallagher. Het vette grommende geluid van de Gibson Les Paul domineert als vanouds maar ook toetsen dragen en kleuren het bandgeluid. Muzikaal grijpt de band terug naar de klassieke hardrock uit de jaren zeventig en tachtig zoals Bad Company, Free, Gary Moore en Foreigner die brachten. Nieuw is de aanpak van de band allerminst. Het is eerder ambachtelijk in de goede zin van het woord. King King schrijft nummers in een traditie die al zo’n vier decennia bestaat en daar is een omvangrijk publiek voor gezien de opkomst bij hun concerten en de gewonnen Awards.

Live is KING KING niet alleen energiek maar vooral potent en onweerstaanbaar funky, met de intentie om hun territorium in de bluesrock nog verder uit te breiden. Daarbij valt wel op dat de band meer evalueert van bluesrock naar rockblues.

Deze band heeft daar de samenstelling voor, naast het toetsenwerk van Jonny Dykes en de strakke drumpartijen van Wayne Proctor en met de baslijnen van Lindsay Coulson zorgen zij voor onvervalste juweeltjes. De drijvende kracht van KING KING is natuurlijk

bovengenoemde Nimmo met zijn vingervlugge gitaartechniek en hartstochtelijke vocalen.

Zondag 25 november a.s.
Zaal open 16.00
Aanvang 16.30
Entree 20 euro

Café-Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen.

www.kingking.com.uk

Bestel je ticket(s) online