26 dec 2017 – Doghouse Sam & his Magnatones

26 dec 2017 – Doghouse Sam & his Magnatones

Blues Promotion Dongen presenteert een X-Mas party met Doghouse Sam & his Magnatones (B).

In alle bescheidenheid kunnen we ons geen betere manier voorstellen om dit jaar af te trappen dan met deze grensoverschrijdende rockin’ rhythm’ n bluesband uit de lage landen. Doghouse Sam & his Magnatones is een Roots, Blues, Rock & Swingsensatie uit België. Vijf jaar geleden waren ze ook al in De Gouden Leeuw te gast, maar we zijn zo vrij om ons zelf even te herhalen. Daar hebben we alle reden voor Doghouse Sam brachten twee cd’s uit met alléén eigen songs en zopas kwam er een vinyl EP uit en nu komen zij ook hun derde full album hier presenteren. Bovendien wonnen zij in 2015 The Belgian Blues Challenge, en werden zij ook tweede in The European Blues Challenge 2015. De band kan ook referenties voorleggen zoals Blues Festivals in Peer (B) en Moulin Blues in Ospel en Rock’a Billy Rave in U.K. en festivals in Noorwegen, Portugal, Polen, Azoren, Spanje en Frankrijk.

Zanger/gitarist/mondharmonicaspeler Doghouse Sam aka Wouter Celis heeft zijn muzikale sporen in diverse bands verdiend, waarbij vooral ook zijn prestaties als frontman van de vroegere The Rhythm Bombs in het oog springen. Zijn Magnatones bestaan uit Franky Gomez, uitgeroepen als Neerlands ’Best Blues Drummer 2012’ en upright basplayer Jack ‘Fire’ o’ Roony ex lid van o.a. The Seatsniffers.  

‘We spelen liever één noot te weinig dan één te veel’ aldus Wouter Celis en ‘we spelen liever met timing dan met noten’ liet hij zich ontvallen in een interview.

Wouter is ook een begenadigde songwriter en lijkt in zijn nummers de grenzen te willen aftasten van de geciteerde genres en doet dat op een dermate inventieve wijze dat deze rootsmuziek boeit van begin tot einde, op deze manier is de blues nog lang niet ten dode opgeschreven. Net als een goede rootsband grijpen deze jongens terug naar de naakte essentie: gitaar, mondharmonica, drums, een staande bas en een pak sterke ongepolijste rauwe blues songs. Meer hebben ze echt niet nodig om een feestje te bouwen, maar let toch een beetje op want: deze heren schrikken er niet van terug om u af en toe een fikse stomp in de maag te geven. Dus komaan: klik die gordels vast en ride The Blues Highway!

Deuren open: 21:30 uur
Aanvang: 
22:00 uur
Entree: 
10 euro

Website: https://www.doghousesam.info/

Wordt vriend op Facebook: https://www.facebook.com/DoghouseSamandhisMagnatones

Bestel je ticket(s) online