26 dec 2019 – The Travellin’ Blue Kings in Dongen

26 dec 2019 – The Travellin’ Blue Kings in Dongen

Blues Promotion Dongen  presenteert op tweede Kerstdag de Belgische/Nederlands blues & roots formatie The Travellin’ Blue Kings.

Voor degene die op de a.s. Kerstdagen niet hoeven te rekenen op een Kerstsurprise hebben wij een uitstekend alternatief, met deze splinternieuwe band. Als vier doorgewinterde muzikanten, voorheen actief in andere puike formaties, besluiten om iets nieuws te beginnen, dan laten zij een stukje verleden achter zich maar brengen ook nieuwe ervaringen ideeën, vaardigheden en emoties mee in de groep wat de groepssound mooi inkleurt. Om nu te spreken van een ‘supergroep’ gaat wellicht wat ver maar dat The Travellin’ Blue Kings een prachtig samenraapsel is van bijzonder getalenteerde blues en roots muzikanten uit de Lowlands staat onomstotelijk vast. Zanger/ harmonicaspeler Stephan Hermsen kwam u al eens tegen in de razendswingende gezelschap The Electrophonics bassist “walkin’ Winne Penninxs en gitarist “Little” Jimmy  Hontolé timmerden  succesvol aan de weg bij Howlin’Bill in Europa en drummer Marc Gijbels mepte erals een bezetene op los bij de legendarische The Rhythm Bombs (B).

Dat er maar weinig tijd voor nodig was om hun debuut cd “Wired Up op te nemen en uit te brengen is niet echt verrassend te noemen. Deze ervaren rotten hebben namelijk een bizar groot aantal speelminuten in de ledematen en hebben bovendien het bluesbloed in de aderen stromen. Daarnaast hebben deze gasten een perfecte klik om het samenspel soepel te doen verlopen. Verrassend zijn de elf zelf gepende nummers op hun cdzoals het merendeel van hun live sets. Met veel bravour dendert het viertal door Texaanse roots of in het zompige Louisiana de pompende boogies-klanken en de loepzuivere shuffles vliegen als het ware om je oren. En voor een scheurende mondhamonicapartij of een paar venijnige gitaarriffs met bijbehorende puntige solo’s hoef je met de Kerst echt niet helemaal de grote ocean over te vliegen. Je zou haast vergeten dat deze Travellin’ Blue Kings voornamelijk uit de Vlaamse klei zijn getrokken. Live tonen zij aan dat dit niet de zoveelste bluesband is die eraan zit te komen, neen eentje met een visie en variatie gewoon ‘An Icecold Shot Of Rhtyhm n’ Blues !

http://www.travellinbluekings.com/

Donderdag 26 december (tweede Kerstdag)
Zaal open 21.30 Aanvang 22.00
Entrée 15 euro.

Café-Zaal De Gouden Leeuw st.Josephstraat 107 Dongen

Bestel je ticket(s) online