26 nov 2017 – Giles Robson

26 nov 2017 – Giles Robson

Blues Promotion Dongen presenteert de jonge zanger/mondharmonicaspeler Giles Robson uit Engeland met zijn band.

Als mondharmonicavirtuozen als Sugar Blue en Paul Jones je omschrijven als één van de grootste bluesharmonicaspelers, dan weet je het wel. De Britse Giles Robson behoort tot het kruim van de huidige bluesgeneratie. Giles Robson is niet zomaar een imitator. Neen, hij heeft inmiddels een eigen harpstijl ontwikkeld. Uiteraard heeft hij goed en veel geluisterd naar mentors als Little Walter en James Cotton, maar toch slaagt hij in brio in originaliteit.

Giles Robson is ook de frontman van The Dirty Aces maar heeft deze band voorlopig op ‘hold’ gezet. Omdat hij met deze band meer de honderd procent rauwe twaalfmaten road house blues kan spelen. Onlangs kwam hun album uit ‘For Those Who Needs The Blues’ hierop een perfect weergave hoe ze live zijn, de cd is dan ook zonder ‘overdubs’ opgenomen. De strijd tussen de authentieke blues artiest en de opname van een studio plaat is een welbekende worsteling die altijd een moeilijke keuze is. Daarom besloot Giles en zijn kompanen het album in één sessie op te nemen.

Het resultaat bruist om die reden dan ook van de energie en spontaniteit, en laat horen hoe het er op het podium aan toegaat. Hoe hun stijl te omschrijven is lastig maar als je het hebt over een mix van Lester Butler, The Fabulous Thunderbirds, Little Walter en Muddy Waters dan ben je warm. Maar zoals al aangegeven Giles Robson is geen imitator hij schrijft zijn gehele oeuvre zelf. Dit is blues van een hoog gehalte in zijn meest vuige en primaire, emotionele en rockende vorm. Dit is de sound van een band die werkt als een team, met een haast telepatisch vermogen om te musiceren met elkaar.

Daren Crome is een drummer die snapt dat een shuffle een groove nodig heeft, en Andy Knight en Jeff Walker weten waar de gitaar en bas-lijnen strak moeten zitten. Giles Robson laat weten waarom hij bij de top in de U.K. hoort, zijn geluid is bezeten en kent vele variaties en verschillende bends en zijn stem en bluesharp werken ook helend zoals hij het zelf aangeeft, ’Blues Is Chicken Soup For The Soul’!

Deuren open: 16:00 uur
Aanvang: 16:30 uur
Entree: 10 euro

Website: www.gilesrobson.com 

Wordt vriend op Facebook: https://www.facebook.com/GilesRobsonBand/

Bestel je ticket(s) online