28 jan 2018 – Shawn Holt & The Teardrops

28 jan 2018 – Shawn Holt & The Teardrops

Blues Promotion Dongen presenteert van Shawn Holt and The Teardrops uit Chicago.

Bij het horen van de naam Shawn Holt &The Teardrops gaat er bij de doorgewinterde bluesfan onmiddelijk het signaal af; dat moet eigenlijk Magic Slim and The Teardrops zijn. Inderdaad maar Shawn Holt is de zoon van de legendarische Morris Holt die als Magic Slim een grote naam opbouwde wereldwijd, als zanger/guitarist uit Chicago. De familie Holt is gezegend met veel muzikale leden, dus het lag in de lijn der verwachting dat Shawn Holt ook de muziek business instapte.

https://youtu.be/YuAjpJkCJA4

Shawn (40) startte op zijn zeventiende met muziek maken met zijn zelf opgerichte band Lil’ Slim Band & The Thrue Sons of the Blues. Daar Shawn zich meer en meer openbaarde als een meer dan verdienstelijke gitarist en zanger werd hij ook vaak in The Teardrops van zijn vader opgeroepen om mee te toeren.

In februarie 2013 stonden zij als openings act voor Johnny Winter, toen zijn vader twee uur voor de show ernstig ziek werd opgenomen in het ziekenhuis. Mede op verzoek ook van zijn vader besloot Shawn  dat het optreden doorgang moest vinden, hij nam zijn verantwoordelijkheid en zette als frontman een indrukwekkende show neer, dat Johnny Winter deed besluiten de band in te huren voor de rest van de tour. Zijn vader maakte dat echter niet meer mee, want hij stierf 21 februari 2013. En vanaf die tijd nam hij de fakkel van zijn vader over met The Teardrops aan zijn zijde. In 2014 nam Shawn Holt  zijn debuut cd op onder de toepasselijke titel ‘Daddy Told Me”.

Met deze cd gaf hij onmiddellijk aan dat hij de koers van zijn vader ging volgen, d.w.z. ‘high energy’ Chicago blues met de muzikale benadering van het ‘less is more’ principe.

Zijn huidige ‘Teardrops’ bestaan nu uit drummer Brian ’BJ’ Jones die dat ook al deed bij Magic Slim, en de volgende generatie ‘Teardrops’, bassist Chris Biedron, en gitarist Levi William. Mooi dat ook oudegediende drummer Brian ‘BJ’ Jones, die een zeer nadrukkelijke aandeel heeft in de shows, erbij is.

Zanger/gitarist Shawn Holt weet als geen ander hoe de vettige, ruwe en onversneden Chicagosound moet klinken.Dit is dan ook verplichte kost voor de ‘diehard Slim’ fans, blues die misschien geen potten zal breken, maar als u niet op zoek bent naar scherven, bent u verzekerd van hoge-  school Chicago Blues 2.0 !

Deuren open: 16:00 uur
Aanvang:
16:30 uur
Entree:
15 euro

Website: https://www.shawnholtandtheteardrops.com/

Wordt vriend op Facebook: https://www.facebook.com/shawnholtandtheteardrops

Bestel je ticket(s) online