29 okt 2017 – Julian Sas Band

29 okt 2017 – Julian Sas Band

Blues Promotion Dongen presenteert Julian Sas Band.

Het is alweer zo’n twintig jaar geleden dat Julian Sas met een klap in de vaderlandse blueswereld landde. En dat is voor hem niet zonder gevolgen gebleven. Sindsdien verschenen op regelmatige basis uitstekende studio- en live-albums en toerde hij onvermoeibaar door Nederland en Europa. Waren zijn cd’s altijd van een uitzonderlijke klasse, Julian Sas en zijn bandmaten zijn op het podium absoluut op zijn best.

Nu is ‘Feelin’ Alive’, opnieuw een live-cd verschenen. Een registratie die nog meer dan de voorgaanden het beleven van een optreden weergeeft.

In de categorie Nederlandse blues steekt één guitarist er met kop en schouder bovenuit. De sympathieke zanger/gitarist uit Beneden Leeuwen overtreft de concurentie al jaren met zijn geperfectioneerd gitaarspel en songs. De gitaarvirtuoos raakte betoverd toen hij op zestienjarige leeftijd voor het eerst de kunsten van Rory Gallagher en Jimi Hendrix aanhoorde. De gitarist was zelfs zo onder de indruk van zijn helden, dat hij zijn eerste gitaar aanschafte en dag en nacht aan het reperteren sloeg.

Sas zal waarschijnlijk nooit het success behalen van voorgenoemde legendes, maar hij drijft wel voort op de passie van het genre. En hij heeft wel een status opgebouwd in de lage landen die zeker indrukwekkend kan zijn. En na meer dan twintig jaar en de release van zijn veertiende album (!) kan er toch wel van een status gesproken worden. Julian Sas is niet te stoppen en is voornamelijk een podiumbeest dat hoor je in zijn energieke bluesrock met de felle gitaarrifs, maar ook ingetogen ballads waar de soul van afdruipt. Maar blues is geen muziek voor zielepoten en werkt uitermate louterend zeker bij deze Gelderse snarenatleet werkt het niet anders en bij zijn vaste secondanten: Rob Heijne op drums, Fotis Anagnostou op basgitaar en Ronald Bakker op Hammond. Zij zullen er weer vol gas tegen aan gaan, kamerbreed gestoffeerde blues en boogie zullen zoals verwacht kan worden de hoofdmoot zijn.

Puur vakwerk uit Nederland dus ditmaal al zal Julian Sas nooit zijn wortels uit de rock veronachtzamen. Gelukkig zorgde het luisteren naar bluesmuzikanten als Muddy Waters en Rory Gallagher voor de ommekeer, maar wel barstens van vitaliteit en integer tot op het bot.

Deuren open: 16:00 uur
Aanvang:
16:30 uur
Entree:
15 euro

Website: www.juliansas.com

Wordt vriend op Facebook: https://www.facebook.com/juliansasofficial/

Bekijk het Youtube kanaal van Julian Sas: klik daarvoor hier

Bestel je ticket(s) online