31 maart 2019 – Kat Riggins & Erwin Java Band in Dongen

31 maart 2019 – Kat Riggins & Erwin Java Band in Dongen

Blues Promotion Dongen presenteert uit Florida Kat Riggins en Erwin Java Band (NL).

Kat Riggins is in Nederland bekend geworden door haar deelname aan de Theater toer ‘Keeps The Blues Alive” van Johan Derksen. Ook trad Kat Riggins enkele malen op in zijn tv programma ‘Voetbal Inside”.

Kat komt in februari 1980 als Kat Riggins in Miami, Florida ter wereld. Ze groeit op in een gezin waar altijd muziek te horen is. Verschillende genres zoals gospel, rock, country komen in die tijd veelvuldig voorbij en vormen haar brede liefde voor muziek. Als kind zijnde kan Kat zich nog goed herinneren als haar moeder hun naar school reed, dat er altijd luidkeels samen met haar zusje gezongen werd van Tracy Chapman tot Chuck Berry. Waaruit blijkt dat de liefde voor zingen haar al op jonge leeftijd werd aangewakkerd. Kat voelde zich later meer aangetrokken door de gruizige stemmen van Bessie Smith, Dennis La Salle, Janis Joplin en Etta James om er maar enkele te noemen. Al op jonge leeftijd begint zij te zingen op familie feesten en kerkelijke bijeenkomsten en ontwikkelt zo haar zangkwaliteiten. Wanneer ze drieëntwintig is zingt ze in de Sunny Isles Beach Lounge haar eerste blues en jazz standaards enkel met begeleiding van een pianist.

Sindsdien is het allemaal van een muzikale leien dakje gegaan voor haar. Zij toerde veelvuldig door de V.S. en in de Aziatische landen totdat ze ook via Europese tours in ons kikkerlandje  belande. Kat Riggins is een veelzijdige artieste die haar blues het liefst ook mixt met een flinke scheut hip hop, pop, rock en een tintje country. Kortom aan rootsmuziek ontbreekt het niet tijdens haar shows. In februari 2018 tijdens The Fat Tuesday Party in Dongen was het ook Kat die een overvolle zaal in extase wist te brengen. Ook in de studio werden indrukwekkende releases gemaakt, haar eerste opnames was de EP ’Seoul Music” snel gevolgd door haar eerste full album “Lily’Rose” en haar voorlaatste plaat ‘Blues Revival” genoemd naar haar begeleidings band. Op haar laatste album “In the Boys Club” komen soul, hip hop, rock, traditionele blues weer op een plezierige manier samen. In de titelsong  laat ze horen dat ze zij zich als klein vrouwtje wel staande weet te houden in deze mannenclub. Maar dan ook zeker met de band die haar zullen begeleiden, met daarin louter muzikanten met een flinke muzikale palmares.

Het is de band van gitarist Erwin Java die Kat Riggins tijdens deze uitgebreide toer in Nederland en België muzikaal vergezelt. Erwin Java behoort tot Nederlands beste gitaristen, zijn bio is fenomenaal, natuurlijk was hij jaren lang de leadgitarist bij Harry Muskee en Cuby and The Blizzards waar hij het stokje van Eelco Gelling overnam. Het is onaandoenlijk zijn muzikale wapenfeiten hier allemaal te benoemen, hij was gitarist bij o.a. Herman Brood’s  Wild Romance, White Honey en King Of The World. Deze band verliet hij twee jaar geleden om met zijn eigen formatie weer meer naar de oorspronkelijke blues te keren. Kat Riggins is al bijna zes maanden in Nederland  naast de theater tours van “Keeps The Blues Alive” deed ze enorm veel optredens met  de Erwin Java Band het is in Dongen de allerlaatste show voor ze terugkeert naar Florida. Dat belooft wat, deze ijzersterke powerzangeres, en volleerde entertainer in elk geval “never a dull moment” !

Zondag 31 maart a.s. Aanvang 16.30. Zaal open 16.00. Entree 15 euro.

Café-Zaal De Gouden leeuw st.Josephstraat 107 Dongen.

Website Kat Riggins: http://www.katriggins.com
Website Erwin Java: http://www.erwinjava.nl

Bestel je ticket(s) online