5 juni 2022 – The Detonics (NL) en Chris Grey & The BlueSpand (DK)

5 juni 2022 – The Detonics (NL) en Chris Grey & The BlueSpand (DK)

The Detonics:
Ze acteren alweer zo’n zes jaar samen, ongeveer in 2015 besloten leden van de bands The Chicago Hotrods, The Radical Roosters het roer om te gooien en om samen verder te gaan als The Detonics.

Hun stijl gaat meer richting West Coast georiënteerde blues onder de bezielende leiding van frontman Kars van Nus. Of ze nooit iets anders gedaan hebben worden soul, boogiewoogie, blues, country en rhythm & blues samengesmolten tot een uitermate prettig luistergoed. Het bleek een prima beslissing te zijn geweest ook omdat eigen werk meer de ruimte kreeg. Drie albums werden succesvol uitgebracht “ Same Old Story ”, “ Raise Your Bet ” en “Live Evidence” van een live optreden op radio NPO 2  Het werd ook passen en meten in hun toerschema de grote festivals als Ribs & Blues, Bluesfestival Peer (B), Moulin Blues, Culembourg Blues Festival maar ook Duitsland, Roemenië en De Azoren moesten daar ook tussen. Deze populariteit was ook te danken dat The Detonics in 2016 ook The Dutch Blues Challenge wonnen, deze prijs bracht hun ook internationale naam omdat ze toen ook deelnamen aan The International Blues Challenge in Memphis, Tennessee. Daar tussen een prijs pakken was een tandje te hoog, maar de ervaring en contacten waren minstens zo waardevol. Enkele wijzigingen ondergingen The Detonics wel maar de intentie en het spelenthousiasme leden daar niet onder. Leadgitarist Raymond Nijenhuis, basgitarist Wifred Pieters, drummer Mathijs Roks,  piano en hammond, Raymond De Nijs en zanger/mondharmonicaspeler Kars van Nus.  Naar verluidt ontleende de band zijn naam aan een miniscuul vuurwapen dat de dames in vroege jaren op een geheime plaats droegen om zich te beschermen tegen al te opdringerige heren in de nachtclubs waar zij werkzaam waren. Deze Detonics schieten niet met scherp, maar zorgen wel voor knallende blues duels en willen alleen maar meer blueszieltjes winnen.

Chris Grey & The BlueSpand:
Zij zijn een jonge Deense funky bluesband. De leden zijn Chris Grey (zang/gitaren) Lars von Tromme (zang/drums)Kasper Lauersen (zang/bas). Eind 2011 vormden ze voor het eerst een trio, wat het begin betekende voor een spannende muzikale reis. Hun muzikale wegen kruisten elkaar al eerder, maar hadden eigenlijk niet de intentie om een band te beginnen. Hun muzikale agressie hielden ze in toom toen door nummers te bewerken van o.a.Rage Against The Machine, Red Hot Chili Peppers en Foo Fighters ze maakten er eigen bewerkingen van, maar het moest klinken als een oude vinylplaat. Chris had ooit veel blues gespeeld en de nummers van Chris kregen een originele en funky bewerking. De naam BlueSpand sloeg op het oude busje waar ze mee toerden. Het was een wrak van Chris Grey, het was een gammele oude emmer (emmer = spand in het Deens) en omdat de kleur blauw was werd de naam gauw gevonden, Chris Grey and The BlueSpand. De band sloeg aan in Denmarken vooral ook in de Deense blues-scene en vooral toen ze in 2012 de Deense Blues Award wonnen. Die prijs bracht hun naar Toulouse (F) voor The European Blues Challenge 2012. Hun eigenzinnige  en vernieuwende sound werd door de “bluespolitie” die de jury domineerde niet in dank afgenomen. Gelukkig werden ze wel ontdekt door een promotor uit Duitsland die wel ondersteboven was van hun sound en act, hun populariteit ging via hun thuisland ook naar Duitsland en de hun omringende landen. Maar nu zijn ze eindelijk voor een eerste toer in de lage landen, via FB waren hun video’s al gewild hier door hun eigenwijze sound. Hun video “Grab’em By The Elbow” heeft meer dan 1000.000 views. Chris Grey and The BlueSpand zijn een bewijs dat blues nog steeds inspiratie geeft zeker bij de jonge bands. Het is een fusion van Funk, Rock, Blues, Soul en R & B in een eigenzinnige show. Het zal de moeite lonen om deze twee bands samen in één programma mee te maken. Zij etaleren dat de blues zeker niet dood is.


Datum:
Zondag 5 juni 2022 (eerste pinksterdag)

Tijden:
Aanvang 21:00 uur
Zaal open 20:30 uur

Locatie:
Café-zaal De Gouden Leeuw St. Josephstraat 107 Dongen.

Tickets
Entree 15 euro

Bestel je ticket(s) online