5 mei – The Duke Robillard Band sluit het 37ste seizoen af!!

5 mei – The Duke Robillard Band sluit het 37ste seizoen af!!

Blues Promotion Dongen gaan hun 37ste seizoen afsluiten met Duke Robillard and his All-Star Band, met als primeur, de enige show in zijn tour is in De Gouden Leeuw !

Niemand minder dan Duke Robillard (1948) komt in Dongen het bluesseizoen afsluiten, met zijn All-Star Band. Na zijn deelname en oprichter van The Roomfull Of Blues waarvan hij twaalf jaar de frontman was, ging hij spelen met rockabilly king Robert Gordon. Daarna werd hij gitarist in de eerste versie van The Legendary Bluesband die uit voormalige leden van Muddy Waters Band bestaat.

In 1990 vervangt hij Jimmy Vaughan in The Fabulous Thunderbirds tot 1993. Zijn carrière vervolgde hij met Duke Robillard & The Pleasure Kings en The Duke Robillard Band. Waar hij nog steeds erg productief en actief mee is. Tussen door nam Duke ook albums met Dr.John, Tom Waits en Bob Dylan tevens deed hij tours met deze artiesten. Door Duke Robillard enkel met blues te associëren doe je hem ernstig te kort. De jump-blues, jazz, authentieke R&B , rock’n roll hebben in zijn gehele oeuvre namelijk eveneens altijd een belangrijke rol gespeeld. Zijn veelzijdige en creatieve carrière was voor veel muzikanten een voorbeeld en gaf ook erkenning bij artiesten zoals Bob Dylan, Tom Waits.

Ook in de blues hoog aangeschreven W.C.Handy-Award is reeds in zijn bezit. Duke Robillard is een ware stilist op zijn gitaren. Geïnspireerd door o.a. T.Bone Walker, Charlie Patton, Big Joe Turner weet hij veel stijlen blues en jazz naadloos aan elkaar te binden.Duke Robillard is iemand die de blues breed aanpakt en regelmatig de scheidingslijnen opzoekt. Daar komt nog bij dat hij erg goede composities in elkaar kan zetten, een aangename zanger is en een uitstekende songwriter is.

Duke komt nu met zijn All Star Blues Band dat zijn : Duke Robillard zang/gitaar, Chris Cote zang/gitaar, Marty Ballou basgitaar, saxophonist Doug James en Chris Anzalone op drums. Tijdens deze uitgebreide Europese toer is er slechts één optreden in Nederland, het zal voor een indrukwekkend slot zorgen van het 37ste seizoen in De Gouden Leeuw.

Datum:
Zondag 5 mei

Tijden:
Zaal open 16:00 uur
Aanvang 16:30 uur

Locatie:
Café-zaal De Gouden Leeuw St. Josephstraat 107 Dongen.

Tickets
Entree 15 euro

Website
https://www.dukerobillard.com/

Bestel je ticket(s) online