Zondag 16 april 2023 – Whitney Shay feat. Laura Chavez (U.S.A.)

Zondag 16 april 2023 – Whitney Shay feat. Laura Chavez (U.S.A.)

Blues Promotion Dongen presenteert uit San Diego, California R&B zangeres Whitney Shay  met Laura Chavez  als gitarist in haar band.

Het valt je niet kwalijk te nemen als je Whitney Shay nog niet kent. Dit fenomeen is een jonge zangeres uit San Diego, California. In haar tienerjaren maakte Whitney deel uit van een theatergezelschap, The Royal Shakespeare Company. In 2009 maakte zij de stap naar van  theatervoorstellingen  naar zangeres en frontvrouw van een muziekformatie. Haar belangstelling voor soul, blues, jazz en swing gerelateerde muziek bezat ze al lang. En door haar jaren lange ervaring in theaters had Whitney genoeg podium ervaring opgedaan, bovendien beschikte ze toen al over een heel  krachtige stem  en een natuurlijke presence  op het podium. Met al die troeven bouwde Whitney Shay  een enthousiaste fanbase op met een drukke live agenda.

Ze nam in 2012 haar eerste album uit “Soul Tonic” en in 2018 het  vervolg met “ A Woman Rules The World” dit album werd uitstekend gerecenseerd door de muziekpers. Ondertussen heeft Whitney  al twee San Diego Music Awards als “Best Blues Artist” in haar prijzenkast staan. In 2019 tekende ze voor Europa bij Ruf Records een platen contract, en nu komt ze voor haar  nieuwe album  ” Stand Up ! “ naar Europa voor de promotie. In haar band brengt Whitney Shay de befaamde gitarist Laura Chavez mee uit Mountain View, California. Deze dame is te vergelijken voor iedereen die van  Stevie Ray Vaughan tot Freddy King houdt.  Haar invloed is ook geworteld in zowel de Texas- als de Chicago-bluestraditie  (van klassiek tot modern).

Deze twee dynamische dames hebben elkaar goed gevonden en zullen voor een orkaan kunnen gaan zorgen, hun sound overstijgt de grenzen van soul, blues en funk. Met met haar vlammend rode haar zal Whitey Shay zeker de hoofden van veel mannen doen omdraaien, maar met haar muzikale kwaliteiten moet ze zeker de goedkeuring krijgen van alle geslachten. Er zijn mensen die beweren dat witte zangers geen soul kunnen zingen? Een Amerikaans muziekrecensent  omschreef  haar album “Stand Up !   “this is an order to everyone who hears her rocket-driven R&B to dance or to move !”


Datum:
Zondag 16 april 2023

Tijden:
Zaal open 16:00 uur
Aanvang 16:30 uur

Locatie:
Café-zaal De Gouden Leeuw St. Josephstraat 107 Dongen.

Tickets
Entree 15 euro

Bestel je ticket(s) online