Zondag 5 maart 2023 – Sean Webster (U.K.)

Zondag 5 maart 2023 – Sean Webster (U.K.)

Blues Promotion Dongen presenteert  zanger/guitarist Sean Webster (U.K.). Met als sup.act de dertien jarige gitarist Luca Holgenborg.

Als twaalfjarige werd hij al op het podium gevraagd door gearriveerde bluesnamen die verbijsterd waren dat zo’n klein gastje al zo goed zijn gitaar beheerste. Je hoeft geen kenner te zijn om te horen dat er voor hem nog veel in het verschiet kan liggen. Inmiddels heeft hij ook zijn bandje geformeerd en dat zal zijn ontwikkeling alleen maar ten goede komen.  Geweldig ook voor het bluesgenre dat een detienjarige de blues heeft ontdekt, maar ook vooral dat meer jongere muzikanten de uitdagingen die in de blues  zitten ontdekken.  De blues is de bron van de popmuziek, waarin nog genoeg te innoveren  valt, voor een jonge generatie.

Luca-Holkenborg
Luca Holgenborg
Sean-webster
Sean Webster

Sean Webster is inmiddels geen onbekende naam meer in de Nederlandse blues-scene, de Brit is al vaak hier in de lage landen geweest en is nog steeds een graag geziene bluesartiest. Sean Webster is een insprirerende gitarist en zanger met een grote reputatie in de Britse blues en bluesrock scene. In 2004 bracht Sean Webster  zijn eerste album uit “Coming Long Time” . Het album werd vooral in Engeland goed onthaald en opende deuren voor een platencontract. Vooral het fijne gitaarwerk van Sean, dat een combinatie is van vele invloedrijke gitaristen werd bejubeld. Het Britse bluesmagazine, Blues Matters, beschreef dit album als een echte parel. Sean Webster werd ook opgenomen in de laatste theatertoer van Johan Derksen The Sound Of The Blues & Americana” .

Het kon niet uitblijven, na zeven albums moest Sean Webster wel eens een live album uitbrengen “Threen Nights Live”. Deze bluesrocker met meer dan twintig jaar dienst speelt hierop kundig gitaar, zonder (gelukkig) de gitaar op nieuw te willen uitvinden. Sean Webster is, inmiddels vanwege de liefde, in Nederland gaan wonen, en heeft ook naast zijn liefde, ook vakkundige Nederlandse begeleiders gevonden. Zijn live reputatie is inmiddels befaamd, ook de vakpers schreef al lierende recensies over dit live album. Hij maakt alle superlatieven die over hem uitgestort zijn helemaal waar. Het zal een enerverende middag worden, het grote talent Luca Holgenborg nog in de knop, en Sean Webster als gearriveerde  maar ook als een innoverende muzikant.


Datum:
Zondag 5 maart 2023

Tijden:
Zaal open 16:00 uur
Aanvang 16:30 uur

Locatie:
Café-zaal De Gouden Leeuw St. Josephstraat 107 Dongen.

Tickets
Entree 15 euro

Bestel je ticket(s) online