Zondag 7 mei 2023 – The Jimi Primetime Smith & Bob Corritore Blues Band (U.S.A.)

Zondag 7 mei 2023 – The Jimi Primetime Smith & Bob Corritore Blues Band (U.S.A.)

“Little Hat”   Dutch Blues Award Winner 2022, zullen op 7 mei a.s. het seizoen afsluiten als supp.act voor Bob Corritore & Jimi Prime Time Band.

Met in hun bezetting Willem van Dullemen  als gitarist/ zanger, Machiel Meijers, zang en mondharmonica, en Paolo de Stigter,  op drums heeft Nederland een er weer een brandende, schroeiende garage-blues-formatie bij. Allemaal hebben ze een reputatie in vorige bluesbands, met enorm veel podium uren. Ze wonnen vorig jaar The Dutch Blues Award 2022 . Reden  hiervoor zal zeker ook geweest zijn dat ze een voortreffelijk album uitbrachten  “Wine, Wiskey & Wimmen”.  Dit debuutalbum klinkt als onvervalste juke-joint blues uit de vijftiger jaren. Deze plaat is exact als hun optreden, ontstuimig, rauw en schurend maar vooral ook opwindend. Dit trio heeft elkaar goed gevonden en laten de blues klinken van hun inspirators o.a. Dennis ”Little Hat” Jones,  Jerry McCain,  Dr.Ross  en Franky Lee Simms . 

Little Hat blijft trouw aan het  originele geluid zoals het bijna een eeuw geleden geklonken heeft. Een primitieve maar tegelijkertijd zeer energieke , dynamische combinatie die zich het best laat samenvatten als ‘Sleazy, Rockin’ Oldscool Blues’  waarin vooral de passie overheerst.

The Bob Corritore & Jimi Primetime Smith Band

Jimi Primetime Smith, zang & gitaar, Bob Corritore, mondharmonica, Tail Dragger, zang, Johnny Burgin, zang/gitaar, Brian Fahey,drums en Yahni Riley, basgitaar. Met dit gelegenheids collectief presenteren wij een volledig Amerikaanse Allstar Band die de liefhebbers van pure Chicagoblues met verstomming zal slaan. Het is een unieke kans om al deze klasbakken ooit samen op één podium te zien.

Bob Corritore staat in de blues wereldwijd bekend als een vooraanstaand bluesharpspeler, clubeigenaar, producer, promotor en radiohost. Voor de prestigieuze Blues Music Awards die in mei 2023 worden uitgereikt reef hij twee nominaties binnen, één voor het best traditionele bluesalbum ( Bob Corritore & Friends; You Shocked Me) en één als best mondharmonicaspeler.

Jimi Primetime Smith is een meesterlijke zanger/gitarist die  in diverse blues-stijlen zich als een vis in het water voelt. Corritore en Smith brachten samen een gloednieuw album uit: “The World In A Jug”.

De nu 82 jarige Tail Dragger is een van de laatste levende legendes van de generatie Chicago bluesartiesten die dit genre groot maakten op mythische plekken als Maxwell Street en de Delta Fishmarket. Met een indrukwekkend charisma brengt deze zanger en entertainer zijn teksten die door merg en been snijden.

Zanger/gitarist Johnny Burgin  behoort  tot een van de sterkste hedendaagse Chicagobluesgitaristen en heeft inmiddels al een succesvolle solocarrière. Hij is ook de favoriete begeleider van Tail Dragger. Brian Fahey is voornamelijk bekend als drummer van de wereldberoemde  rootsrock formatie The Paladins.

Maar hij is net zo goed een meesterlijke bluesdrummer. Vanuit zijn uitvalbasis Phoenix, Arizona is hij zowat de vaste drummer in  Corritore’s club,The Rhythm Room. Bassist Yahni Riley– de zoon van blues veteraan David Riley– vervolledigt het gezelschap.

In een wervelende show zullen  al deze mensen beurteling de rol van frontman op zich nemen, maar zullen ook als begeleiders hun uiterste best doen om hun vrienden te laten schitteren. Het zal een grandioos slot vormen van het bluesseizoen vol onversneden Chicagoblues waarbij Dongen voor en paar uur het Chicago aan De Donge zal zijn.

Datum:
Zondag 7 mei 2023

Tijden:
Zaal open 16:00 uur
Aanvang 16:30 uur

Locatie:
Café-zaal De Gouden Leeuw St. Josephstraat 107 Dongen.

Tickets
Entree 15 euro

Bestel je ticket(s) online